Disney ontkent diefstal van film door cybercriminelen

hacker

Bog Iger, CEO van Disney, stelt dat de cybercriminelen die de filmstudio hebben geprobeerd af te persen in werkelijkheid geen film hebben gestolen. Wel bevestigt Iger dat cybercriminelen hebben bedrijf hebben geprobeerd te chanteren.

Dit zegt Iger in een interview met Yahoo! Finance. Iger meldde vorige week nog dat Disney wordt afgeperst door cybercriminelen die dreigden een aankomende bioscoopfilm van de studio te publiceren. De cybercriminelen zouden een ‘enorm bedrag’ in bitcoins hebben geëist, al is niet duidelijk hoe hoog het bedrag precies was.

'Dreiging was niet echt'

Iger geeft aan dat Disney deze dreiging serieus heeft genomen, maar niet gelooft dat de dreiging echt was. Het bedrijf is dan ook niet ingegaan op de eisen van de cybercriminelen en heeft het geëiste losgeld dus niet betaald.

De website Deadline wist op basis van anonieme bronnen te melden dat het gaat om de film Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales. Deze film draait inmiddels onder de naam ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in zowel Nederlandse als Belgische bioscopen.

Orange is The New Black

Onlangs werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien afleveringen van het vijfde seizoen van de serie online hebben gepubliceerd.

Meer over
Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1