Disney ontkent diefstal van film door cybercriminelen

hacker

Bog Iger, CEO van Disney, stelt dat de cybercriminelen die de filmstudio hebben geprobeerd af te persen in werkelijkheid geen film hebben gestolen. Wel bevestigt Iger dat cybercriminelen hebben bedrijf hebben geprobeerd te chanteren.

Dit zegt Iger in een interview met Yahoo! Finance. Iger meldde vorige week nog dat Disney wordt afgeperst door cybercriminelen die dreigden een aankomende bioscoopfilm van de studio te publiceren. De cybercriminelen zouden een ‘enorm bedrag’ in bitcoins hebben geëist, al is niet duidelijk hoe hoog het bedrag precies was.

'Dreiging was niet echt'

Iger geeft aan dat Disney deze dreiging serieus heeft genomen, maar niet gelooft dat de dreiging echt was. Het bedrijf is dan ook niet ingegaan op de eisen van de cybercriminelen en heeft het geëiste losgeld dus niet betaald.

De website Deadline wist op basis van anonieme bronnen te melden dat het gaat om de film Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales. Deze film draait inmiddels onder de naam ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in zowel Nederlandse als Belgische bioscopen.

Orange is The New Black

Onlangs werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien afleveringen van het vijfde seizoen van de serie online hebben gepubliceerd.

Meer over
Lees ook
De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s