Disney ontkent diefstal van film door cybercriminelen

hacker

Bog Iger, CEO van Disney, stelt dat de cybercriminelen die de filmstudio hebben geprobeerd af te persen in werkelijkheid geen film hebben gestolen. Wel bevestigt Iger dat cybercriminelen hebben bedrijf hebben geprobeerd te chanteren.

Dit zegt Iger in een interview met Yahoo! Finance. Iger meldde vorige week nog dat Disney wordt afgeperst door cybercriminelen die dreigden een aankomende bioscoopfilm van de studio te publiceren. De cybercriminelen zouden een ‘enorm bedrag’ in bitcoins hebben geëist, al is niet duidelijk hoe hoog het bedrag precies was.

'Dreiging was niet echt'

Iger geeft aan dat Disney deze dreiging serieus heeft genomen, maar niet gelooft dat de dreiging echt was. Het bedrijf is dan ook niet ingegaan op de eisen van de cybercriminelen en heeft het geëiste losgeld dus niet betaald.

De website Deadline wist op basis van anonieme bronnen te melden dat het gaat om de film Pirates of the Carribbean: Dead Men Tell No Tales. Deze film draait inmiddels onder de naam ‘Pirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge’ in zowel Nederlandse als Belgische bioscopen.

Orange is The New Black

Onlangs werd het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is The New Black wel online gepubliceerd na een chantagepoging. Netflix weigerde het losgeld te betalen, waarna de aanvallers tien afleveringen van het vijfde seizoen van de serie online hebben gepubliceerd.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1