Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

sectratiger7401

Het ministerie van Defensie koopt een onbekend aantal beveiligde telefoons van het Zweedse bedrijf Sectra. Het gaat om de Sectra Tiger 7401, dat zowel spraak- als datacommunicatie beschermt tegen afluisteren. Ook heeft defensie een optie genomen op een app die sms- en telefoonverkeer kan versleutelen.

Defensie overweegt de Panthon-app aan te schaffen om de communicatie van medewerkers beter te beveiligen. De app is ontwikkeld voor het Android-platform en levert 256-bit AES-encryptie. De encryptiesleutels worden door de app opgeslagen op een speciale MicroSD-kaart, die uiteraard eveneens is beveiligd.

Sectra Tiger 7401

De Sectra Tiger 7401 is een goed beveiligde telefoon die afluisteren onmogelijk moet maken. Desondanks mag Defensie-personeel alleen informatie via de telefoon bespreken die is geclassificeerd als 'departementaal-vertrouwelijk'. Dit is de laagste geheimhoudingsstatus die Defensie aan een vertrouwelijke informatie kan toekennen.

Defensie en Sectra werken al langer samen. Het Zweedse bedrijf verzorgt sinds 2004 het onderhoud aan het beveiligde communicatienetwerk van Defensie. De nieuwe opdracht voor Sectra is ongeveer 580.000 euro waard.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1