Defensie koopt Zweedse beveiligde telefoons

sectratiger7401

Het ministerie van Defensie koopt een onbekend aantal beveiligde telefoons van het Zweedse bedrijf Sectra. Het gaat om de Sectra Tiger 7401, dat zowel spraak- als datacommunicatie beschermt tegen afluisteren. Ook heeft defensie een optie genomen op een app die sms- en telefoonverkeer kan versleutelen.

Defensie overweegt de Panthon-app aan te schaffen om de communicatie van medewerkers beter te beveiligen. De app is ontwikkeld voor het Android-platform en levert 256-bit AES-encryptie. De encryptiesleutels worden door de app opgeslagen op een speciale MicroSD-kaart, die uiteraard eveneens is beveiligd.

Sectra Tiger 7401

De Sectra Tiger 7401 is een goed beveiligde telefoon die afluisteren onmogelijk moet maken. Desondanks mag Defensie-personeel alleen informatie via de telefoon bespreken die is geclassificeerd als 'departementaal-vertrouwelijk'. Dit is de laagste geheimhoudingsstatus die Defensie aan een vertrouwelijke informatie kan toekennen.

Defensie en Sectra werken al langer samen. Het Zweedse bedrijf verzorgt sinds 2004 het onderhoud aan het beveiligde communicatienetwerk van Defensie. De nieuwe opdracht voor Sectra is ongeveer 580.000 euro waard.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?