Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

on2it

De Nederlandse cybersecurity-onderneming ON2IT zet de activiteiten van de Eindhovense startup BitSensor voort. ON2IT heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator, Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten. BitSensor vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan, die kort daarna overging in een faillissement.

Het Eindhovense bedrijf, dat in 2015 is opgericht door Ruben van Vreeland en Alex Dings, ontwikkelt technologie om met behulp van big data-analyses en kunstmatige intelligentie cyberaanvallen te kunnen herkennen en binnen 50 milliseconden automatisch tegen te gaan. De software van BitSensor kijkt mee met het dataverkeer naar applicaties, hoe daarop wordt gereageerd en wat naar buiten gaat.

BitSensor kreeg in de afgelopen jaren veel aandacht van de pers en ontving een aantal prestigieuze prijzen voor veelbelovende startups. Het is desondanks niet gelukt om op tijd nieuwe financiering zeker te stellen.

ON2IT-oprichter en CTO Lieuwe Jan Koning, die samen met zijn medeoprichter en CEO Marcel van Eemeren een vroege informal investor was in BitSensor, zegt dat het “doodzonde” zou zijn om niet verder te bouwen op de in Nederland ontwikkelde technologie.

“Het gebrek aan commercieel succes is geen indicatie voor het potentieel van de technologie die BitSensor heeft ontwikkeld om cyberaanvallen te detecteren en tegen te gaan”, zegt Koning. "ON2IT zal verder investeren in het team van BitSensor en de ontwikkeling van de technologie, om deze als onderdeel van ons brede beveiligings-portfolio internationaal op de markt aan te bieden."

Koning is ervan overtuigd dat zijn onderneming de technologie van BitSensor succesvol kan inzetten bij haar snel groeiende aantal internationale klanten.

Meer over
Lees ook
KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over

KnowBe4 neemt beveiligingsbedrijf CLTRe over

KnowBe4, leverancier van een uitgebreid platform voor security awareness en phishing-simulaties, heeft het Noorse technologiebedrijf CLTRe (spreek uit: culture) overgenomen. Het bedrijf gaat verder als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KnowBe4. CLTRe levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken...

SecureLink maakt acquisitieovereenkomst met Orange bekend

SecureLink maakt acquisitieovereenkomst met Orange bekend

SecureLink, de vooraanstaande cybersecurityprovider van Europa, kondigt een overnameovereenkomst met Orange en Investcorp aan om 100% van SecureLink te verwerven op een Enterprise Value-basis van € 515 miljoen. Thomas Fetten, Chief Executive Officer bij SecureLink, zegt: “We zijn de afgelopen jaren erg onder de indruk van de ambitie en succesvolle ontwikkeling...

NTT Security Corporation neemt WhiteHat Security over

NTT Security Corporation neemt WhiteHat Security over

NTT Security Corporation (Tokyo) heeft een overeenkomst gesloten over de overname van WhiteHat Security. WhiteHat Security zorgt als toonaangevende application security provider voor de beveiliging van applicaties die van vitaal belang zijn voor de bedrijfsvoering van ondernemingen. WhiteHat Security zal gaan opereren als een onafhankelijke dochteronderneming....