Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

on2it

De Nederlandse cybersecurity-onderneming ON2IT zet de activiteiten van de Eindhovense startup BitSensor voort. ON2IT heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator, Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten. BitSensor vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan, die kort daarna overging in een faillissement.

Het Eindhovense bedrijf, dat in 2015 is opgericht door Ruben van Vreeland en Alex Dings, ontwikkelt technologie om met behulp van big data-analyses en kunstmatige intelligentie cyberaanvallen te kunnen herkennen en binnen 50 milliseconden automatisch tegen te gaan. De software van BitSensor kijkt mee met het dataverkeer naar applicaties, hoe daarop wordt gereageerd en wat naar buiten gaat.

BitSensor kreeg in de afgelopen jaren veel aandacht van de pers en ontving een aantal prestigieuze prijzen voor veelbelovende startups. Het is desondanks niet gelukt om op tijd nieuwe financiering zeker te stellen.

ON2IT-oprichter en CTO Lieuwe Jan Koning, die samen met zijn medeoprichter en CEO Marcel van Eemeren een vroege informal investor was in BitSensor, zegt dat het “doodzonde” zou zijn om niet verder te bouwen op de in Nederland ontwikkelde technologie.

“Het gebrek aan commercieel succes is geen indicatie voor het potentieel van de technologie die BitSensor heeft ontwikkeld om cyberaanvallen te detecteren en tegen te gaan”, zegt Koning. "ON2IT zal verder investeren in het team van BitSensor en de ontwikkeling van de technologie, om deze als onderdeel van ons brede beveiligings-portfolio internationaal op de markt aan te bieden."

Koning is ervan overtuigd dat zijn onderneming de technologie van BitSensor succesvol kan inzetten bij haar snel groeiende aantal internationale klanten.

Meer over
Lees ook
Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Thales neemt OneWelcome over

Thales neemt OneWelcome over

Thales maakt bekend dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van OneWelcome, een Europese leider in de snel groeiende markt voor customer identity & access management (CIAM). Hierbij gaat een overnamebedrag van €100 miljoen gemoeid. De krachtige mogelijkheden van OneWelcome voor het beheer van de levenscyclus van digitale identitei1