Capgemini ondertekent manifest voor veiligere software

ICT-dienstverlener Capgemini maakt bekend het manifest 'Grip op Secure Software Development’ (SSD) te hebben ondertekend. Hiermee is Capgemini één van de eerste ICT-bedrijven in Nederland die het manifest heeft ondertekend.

SSD is ontwikkeld door het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Het manifest is bedoeld om opdrachtgevers van softwareprojecten meer leiding te geven over het ontwikkelproject. Dit moet ertoe leiden dat in het eindresultaat beter wordt voldaan aan de verwachtingen op het gebied van IT-beveiliging en privacybescherming. Onderzoek van CIP wijst namelijk uit dat maar liefst driekwart van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door softwarefouten.

Het manifest bestaat uit drie pijlers: standaard beveiligingseisen, standaard contactmomenten tussen ontwikkelaar(s) en opdrachtgever(s) en het inrichten van de juiste processen waaronder het beheren van risico’s. Het manifest staat onder beheer van een Practitioners Community, waarin zo’n twintig organisaties zijn vertegenwoordigd. Het gaat hierbij niet alleen om ICT-bedrijven, maar ook vertegenwoordigers vanuit de overheid. De Practitioners Community houdt het manifest up-to-date.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Security startup GRASP Innovations ontvangt 0.5M van Mainport Innovation Fonds

Security startup GRASP Innovations ontvangt 0.5M van Mainport Innovation Fonds

De Nederlandse startup GRASP Innovations heeft 550.000 euro opgehaald bij Mainport Innovation Fund II voor verdere productontwikkeling en internationale uitrol. GRASP, opgericht in 2019, focust zich op de mogelijkheden van radartechnologie in beveiligingsprocessen. Ze bieden een geavanceerd radarsysteem in combinatie met door GRASP ontwikkelde sof1

11 procent van Nederlandse pc-gebruikers draait  oud Windows besturingssysteem

11 procent van Nederlandse pc-gebruikers draait oud Windows besturingssysteem

Kaspersky heeft een onderzoek uitgevoerd op basis van geanonimiseerde OS-metagegevens van instemmende gebruikers van het Kaspersky Security Network. Uit dit onderzoek blijkt dat in Nederland 11% van de pc-gebruikers nog steeds end-of-life OS Windows 7 of ouder gebruikt.