Capgemini ondertekent manifest voor veiligere software

ICT-dienstverlener Capgemini maakt bekend het manifest 'Grip op Secure Software Development’ (SSD) te hebben ondertekend. Hiermee is Capgemini één van de eerste ICT-bedrijven in Nederland die het manifest heeft ondertekend.

SSD is ontwikkeld door het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Het manifest is bedoeld om opdrachtgevers van softwareprojecten meer leiding te geven over het ontwikkelproject. Dit moet ertoe leiden dat in het eindresultaat beter wordt voldaan aan de verwachtingen op het gebied van IT-beveiliging en privacybescherming. Onderzoek van CIP wijst namelijk uit dat maar liefst driekwart van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door softwarefouten.

Het manifest bestaat uit drie pijlers: standaard beveiligingseisen, standaard contactmomenten tussen ontwikkelaar(s) en opdrachtgever(s) en het inrichten van de juiste processen waaronder het beheren van risico’s. Het manifest staat onder beheer van een Practitioners Community, waarin zo’n twintig organisaties zijn vertegenwoordigd. Het gaat hierbij niet alleen om ICT-bedrijven, maar ook vertegenwoordigers vanuit de overheid. De Practitioners Community houdt het manifest up-to-date.

Lees ook
IGEL stelt organisaties in staat om het IGEL OS op laptops van LG en Lenovo uit te proberen

IGEL stelt organisaties in staat om het IGEL OS op laptops van LG en Lenovo uit te proberen

IGEL, de aanbieder van een beheerd besturingssysteem voor endpoints dat veilige toegang biedt tot elke digitale werkplek, gaat vandaag van start met zijn nieuwe wereldwijde promotionele campagne “Why Compromise.” In het kader hiervan biedt IGEL gekwalificeerde deelnemers een laptop (een LG Gram of Lenovo ThinkPad L14) aan waarop het IGEL OS kant-e1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.