Britse premier Cameron wil versleutelde chatapps verbieden

spionage

De Britse premier David Cameron is niet gelukkig met de encryptie die steeds meer chatapplicaties standaard toepassen. Dit zorgt volgens de premier voor onwenselijke en onveilige situaties. Cameron wil daarom alle apps waarvan de communicatie niet kan worden onderschept verbieden.

De Britse krant The Independent maakt melding van de plannen van de Britse premier. Cameron vraagt zich hardop af of Groot-Britannië wel communicatiemiddelen wil toestaan die niet kunnen worden onderschept. De premier trekt hierbij de vergelijking met andere communicatiemiddelen zoals telefoongesprekken, die indien nodig met toestemming van een rechter kunnen worden afgeluisterd.

Allerlei populaire chatapps hebben hun beveiliging onlangs opgeschroefd door chatverkeer te versleutelen. Denk hierbij aan WhatsApp, iMessage, Snapchat en Telegram. Dit soort apps worden indien de plannen van Cameron doorgaan dus verboden.

Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1