Beveiliging iPhone 6 blijkt om de tuin te leiden met gekopieerde vingerafdruk

touch-id-iphone-6

Beveiliging met een vingerafdruk klinkt zo veilig. Dit is echter zeker niet altijd het geval. Het beveiligingsbedrijf Lookout is erin geslaagd de vingerafdrukscanner van de nieuwe iPhone 6, ook wel TouchID genoemd, om de tuin te leiden. De iPhone 6 is echter wel beter beveiligd dan de iPhone 5S, die eveneens over een vingerafdruksensor beschikt.

Het beveiligingsbedrijf wist een vingerafdruk na te maken en hiermee een iPhone 6 te ontgrendelen. De test was een herhaling van een test die eerder werd uitgevoerd met de iPhone 5S, die eveneens met een vingerafdruk kan worden beveiligd. De iPhone 6 komt wel beter uit de bus dan zijn voorloper. De sensor van de iPhone 6 kan alleen om de tuin worden geleid met een kwalitatief goede kopie van een vingerafdruk. Deze kopie hoefde bij de iPhone 5S niet van goede kwaliteit te zijn.

Het is overigens niet eenvoudig een vingerafdruk te kopiëren. Hier zijn volgens Marc Rogers van Lookout 'technische skills, geduld en een goede kopie van iemands vingerafdruk' voor nodig. Iemand zal dan ook relatief veel moeite moeten doen om de vingerafdrukscanner in een iPhone 6 om de tuin te leiden. Rogers is dan ook van mening dat de scanner een goede balans biedt tussen effectieve beveiliging en gebruiksgemak. De beveiligingsonderzoeker vergelijkt beveiliging met vingerafdrukken met een klassiek slot. Ook sloten kunnen immers worden gekraakt.

Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1