Beveiliging iPhone 6 blijkt om de tuin te leiden met gekopieerde vingerafdruk

touch-id-iphone-6

Beveiliging met een vingerafdruk klinkt zo veilig. Dit is echter zeker niet altijd het geval. Het beveiligingsbedrijf Lookout is erin geslaagd de vingerafdrukscanner van de nieuwe iPhone 6, ook wel TouchID genoemd, om de tuin te leiden. De iPhone 6 is echter wel beter beveiligd dan de iPhone 5S, die eveneens over een vingerafdruksensor beschikt.

Het beveiligingsbedrijf wist een vingerafdruk na te maken en hiermee een iPhone 6 te ontgrendelen. De test was een herhaling van een test die eerder werd uitgevoerd met de iPhone 5S, die eveneens met een vingerafdruk kan worden beveiligd. De iPhone 6 komt wel beter uit de bus dan zijn voorloper. De sensor van de iPhone 6 kan alleen om de tuin worden geleid met een kwalitatief goede kopie van een vingerafdruk. Deze kopie hoefde bij de iPhone 5S niet van goede kwaliteit te zijn.

Het is overigens niet eenvoudig een vingerafdruk te kopiëren. Hier zijn volgens Marc Rogers van Lookout 'technische skills, geduld en een goede kopie van iemands vingerafdruk' voor nodig. Iemand zal dan ook relatief veel moeite moeten doen om de vingerafdrukscanner in een iPhone 6 om de tuin te leiden. Rogers is dan ook van mening dat de scanner een goede balans biedt tussen effectieve beveiliging en gebruiksgemak. De beveiligingsonderzoeker vergelijkt beveiliging met vingerafdrukken met een klassiek slot. Ook sloten kunnen immers worden gekraakt.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.