Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

AwareTrainVisual app 1000

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met deze app leert men op een laagdrempelige manier om cyber risico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is geschikt voor iedereen en gratis te downloaden via de app stores.

Wat kan men verwachten?

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

Benieuwd geworden?

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Lees ook
‘Mobiele malware raakt ieder bedrijf’

‘Mobiele malware raakt ieder bedrijf’

Ieder bedrijf heeft in het afgelopen jaar te maken gehad met tenminste één cyberaanval op een mobiel apparaat. De financiële sector en overheden worden het vaakst getroffen door dergelijke aanvallen. Het overgrote merendeel van de aanvallen is gericht op Android-apparaten, al zijn iOS-apparaten hier zeker niet immuun voor. Dit meldt Check Point S1

Nieuwe Android malware maakt slachtoffers in Nederland

Nieuwe Android malware maakt slachtoffers in Nederland

Opnieuw zijn malafide apps ontdekt in de officiële appwinkel voor het Android platform. Het gaat om acht apps, die malware bevat die een banking trojan installeert op getroffen apparaten. Het overgrote deel van de slachtoffers van deze malware lijkt uit Nederland te komen. Dit meldt Lukas Stefanko, malwareonderzoeker bij beveiligingsbedrijf ESET.1

Android malware blijkt miljoenen keren gedownload via Google Play

Nieuwe Android malware heeft weten door te dringen in de officiële appwinkel van het Android platform: Google Play. Het gaat om malware die ongevraagd dure SMS-berichten verstuurd en ongemerkt dure abonnementen in rekening brengt bij gebruikers. De malware is ontdekt door het mobile threat research team van Check Point Software Technologies. De onderzoekers hebben de malware ExpensiveWall genoemd, aangezien deze ondermeer verstopt zit in apps die wallpapers lijken aan te bieden. Een voorbeeld is de app ‘Lovely Wallpaper’. De malware zat verstopt in tenminste 50 verschillende apps, die 1 tot1