Apple stelt twee-staps-authentificatie beschikbaar in Nederland

HT5570_01-icloud-2stepfaq-001-en

De twee-staps-authentificatie van Apple is nu ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Nederlandse kunnen hun Apple ID voortaan naast een wachtwoord ook beveiligen met een extra code die zij op een ander apparaat ontvangen.

Apple lanceerde de twee-staps-beveiliging oorspronkelijk voor gebruikers uit 11 landen. Nederlandse gebruikers kregen de optie echter nog niet beschikbaar in. Apple maakt nu echter bekend de beveiligingsmaatregel in 48 andere landen beschikbaar te stellen, waaronder Nederland.

De twee-staps-authentificatie is bedoeld om de beveiliging van Apple ID's op te schroeven. Gebruikers die de feature activeren krijgen voortaan alleen toegang tot hun account nadat zij zowel hun wachtwoord als een speciale code die zij bijvoorbeeld via hun smartphone aangeleverd krijgen correct hebben ingevoerd. Een hacker die een wachtwoord steelt heeft hier dankzij de maatregel dus niets aan.

 
Lees ook
Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.