Amerikaanse ministerie van Defensie daagt hackers uit het Pentagon te hacken

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zet een programma op dat hackers de mogelijkheid geeft het Pentagon te hacken, zonder dat zij hiervoor de gevangenis in draaien. Door de hackers community om medewerking te vragen hoopt het ministerie beveiligingsgaten op te sporen voordat deze worden ontdekt en misbruikt door cybercriminelen.

Al langer maken allerlei bedrijven gebruik van zogeheten ‘bug bounty’ programma’s om beveiligingsgaten op een verantwoorde manier aan het licht te laten brengen. Hackers die een kwetsbaarheid aantreffen en deze op de juiste manier bij het bedrijf in kwestie melden hoeven niet te vrezen voor strafvervolging. Daarnaast kunnen zij in sommige gevallen een beloning krijgen voor hun ontdekking.

Ook het Pentagon wil van deze werkwijze profiteren en heeft het programma ‘Hack the Pentagon’ opgezet. Een senior medewerker van het Pentagon zegt tegenover Reuters te verwachten dat duizenden hackers zich zullen inschrijven bij het programma. Details over het programma zijn nog niet bekend. Zo worden de exacte regels van de competitie nog ontwikkeld. Mogelijk krijgen de winnaars van het Hack the Pentagon programma een financiële beloning toegewezen.

Lees ook
Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.