Amerikaanse ministerie van Defensie daagt hackers uit het Pentagon te hacken

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zet een programma op dat hackers de mogelijkheid geeft het Pentagon te hacken, zonder dat zij hiervoor de gevangenis in draaien. Door de hackers community om medewerking te vragen hoopt het ministerie beveiligingsgaten op te sporen voordat deze worden ontdekt en misbruikt door cybercriminelen.

Al langer maken allerlei bedrijven gebruik van zogeheten ‘bug bounty’ programma’s om beveiligingsgaten op een verantwoorde manier aan het licht te laten brengen. Hackers die een kwetsbaarheid aantreffen en deze op de juiste manier bij het bedrijf in kwestie melden hoeven niet te vrezen voor strafvervolging. Daarnaast kunnen zij in sommige gevallen een beloning krijgen voor hun ontdekking.

Ook het Pentagon wil van deze werkwijze profiteren en heeft het programma ‘Hack the Pentagon’ opgezet. Een senior medewerker van het Pentagon zegt tegenover Reuters te verwachten dat duizenden hackers zich zullen inschrijven bij het programma. Details over het programma zijn nog niet bekend. Zo worden de exacte regels van de competitie nog ontwikkeld. Mogelijk krijgen de winnaars van het Hack the Pentagon programma een financiële beloning toegewezen.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1

Beveiliging websites belastingadviseurs laat te wensen over

Beveiliging websites belastingadviseurs laat te wensen over

De belasting doen hebben we voor dit jaar gelukkig net achter de rug. Dit is niet voor iedereen een pretje. Daarom schakelen sommigen hiervoor een professional in. Bij Telefoonboek.nl zijn 4.316 bedrijven geregistreerd die belastingadvies geven. Hiervan hebben maar 1.078 een werkende website. Bij belastingadvies spelen persoonsgegevens een grote r1