‘Hack van Windows 10 Hello was kwestie van tijd’

Onderzoekers zijn er in geslaagd de functie voor gezichtsherkenning in Windows 10 te hacken. Door gebruik te maken van een foto wisten zij Windows 10 Hello er van te overtuigen dat de echte persoon probeerde in te loggen.

David Vergara

“Dat hackers een manier hebben ontdekt om Windows 10 Hello gezichtsherkenning te misbruiken, zoals ze dat met de iPhone X Face ID deden, is niet verrassend”, vertelt David Vergara, Hoofd Product Marketing van security-specialist VASCO.

Niet immuun

“Geen enkele technologie, inclusief biometrische authenticatietechnologie, is immuun voor creatieve aanvallen. Organisaties kunnen fraude verminderen door een meer gelaagde aanpak van beveiliging die niet op slechts één authenticatiemechanisme berust. Gedragsbiometrie in combinatie met andere multi-factor authentication (MFA) technologieën is bijvoorbeeld eenvoudig te implementeren en biedt een veel betere eindgebruikerservaring. Ook vormt het een veel betere preventie tegen fraude.”

Heilige Graal

De heilige graal van fraudepreventie combineert intelligente risicoanalyse met een verscheidenheid aan authenticatiemethoden om dynamische authenticatie mogelijk te maken. Met deze aanpak wordt in wezen de beveiliging met extra authenticatiestappen pas in real-time verhoogd wanneer een hoger risiconiveau wordt gedetecteerd. Dit biedt ook de best mogelijke gebruikerservaring en vermindert fraude, aldus Vergara.

In 2018 zullen gedragsbiometrie en dynamische authenticatietechnologieën een steeds belangrijkere rol gaan spelen, meent hij. Niet alleen voor banken en financiële instellingen. Maar ook voor bedrijven die zich concentreren op het bieden van de beste ervaring voor klanten en het terugdringen van fraude via alle gangbare digitale kanalen en apparaten.”

Van de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.