‘Hack van Windows 10 Hello was kwestie van tijd’

Onderzoekers zijn er in geslaagd de functie voor gezichtsherkenning in Windows 10 te hacken. Door gebruik te maken van een foto wisten zij Windows 10 Hello er van te overtuigen dat de echte persoon probeerde in te loggen.

David-Vergara_pmftmgpw David Vergara

"Dat hackers een manier hebben ontdekt om Windows 10 Hello gezichtsherkenning te misbruiken, zoals ze dat met de iPhone X Face ID deden, is niet verrassend”, vertelt David Vergara, Hoofd Product Marketing van security-specialist VASCO.

Niet immuun

“Geen enkele technologie, inclusief biometrische authenticatietechnologie, is immuun voor creatieve aanvallen. Organisaties kunnen fraude verminderen door een meer gelaagde aanpak van beveiliging die niet op slechts één authenticatiemechanisme berust. Gedragsbiometrie in combinatie met andere multi-factor authentication (MFA) technologieën is bijvoorbeeld eenvoudig te implementeren en biedt een veel betere eindgebruikerservaring. Ook vormt het een veel betere preventie tegen fraude.”

Heilige Graal

De heilige graal van fraudepreventie combineert intelligente risicoanalyse met een verscheidenheid aan authenticatiemethoden om dynamische authenticatie mogelijk te maken. Met deze aanpak wordt in wezen de beveiliging met extra authenticatiestappen pas in real-time verhoogd wanneer een hoger risiconiveau wordt gedetecteerd. Dit biedt ook de best mogelijke gebruikerservaring en vermindert fraude, aldus Vergara.

In 2018 zullen gedragsbiometrie en dynamische authenticatietechnologieën een steeds belangrijkere rol gaan spelen, meent hij. Niet alleen voor banken en financiële instellingen. Maar ook voor bedrijven die zich concentreren op het bieden van de beste ervaring voor klanten en het terugdringen van fraude via alle gangbare digitale kanalen en apparaten.”

Van de redactie

Meer over
Lees ook
21-jarige Brit opgepakt voor datadiefstal bij VTech

21-jarige Brit opgepakt voor datadiefstal bij VTech

Een 21-jarige Brit is opgepakt in het onderzoek naar de grootschalige datadiefstal bij VTech, fabrikant van computers en online diensten voor kinderen. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de cyberinbraak. Dit meldt de BBC. Eind november werd bekend dat VTech doelwit was geworden van een cyberinbraak waarbij gegevens van ruim zes miljoen ki1

Hackers stelen 35 auto’s per dag

Hackers stelen 35 auto’s per dag

Per dag worden ongeveer 35 auto’s in Nederland gestolen door deze te hacken. In 2014 zorgden autodiefstal door hacken voor 98 miljoen euro schade. Om mensen bewuster te maken van de risico’s is op 18 november de campagne ‘Laat je auto niet hacken’ van start gegaan. Misdaadjournalist John van den Heuvel is het gezicht van de campagne. Vooral profes1

Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

Een 16-jarige hacker heeft het e-mailsysteem van het autobedrijf Van Den Akker uit het Brabantse best gekraakt. Vanuit dit systeem stuurde hij duizenden klanten van het bedrijf het bericht dat het autobedrijf failliet zou zijn. De directeur van het bedrijf, Twan van den Akker, heeft aangifte gedaan. Omroep Brabant meldt dat de hacker in eerste ins1