‘Hack van Windows 10 Hello was kwestie van tijd’

Onderzoekers zijn er in geslaagd de functie voor gezichtsherkenning in Windows 10 te hacken. Door gebruik te maken van een foto wisten zij Windows 10 Hello er van te overtuigen dat de echte persoon probeerde in te loggen.

David-Vergara_pmftmgpw David Vergara

"Dat hackers een manier hebben ontdekt om Windows 10 Hello gezichtsherkenning te misbruiken, zoals ze dat met de iPhone X Face ID deden, is niet verrassend”, vertelt David Vergara, Hoofd Product Marketing van security-specialist VASCO.

Niet immuun

“Geen enkele technologie, inclusief biometrische authenticatietechnologie, is immuun voor creatieve aanvallen. Organisaties kunnen fraude verminderen door een meer gelaagde aanpak van beveiliging die niet op slechts één authenticatiemechanisme berust. Gedragsbiometrie in combinatie met andere multi-factor authentication (MFA) technologieën is bijvoorbeeld eenvoudig te implementeren en biedt een veel betere eindgebruikerservaring. Ook vormt het een veel betere preventie tegen fraude.”

Heilige Graal

De heilige graal van fraudepreventie combineert intelligente risicoanalyse met een verscheidenheid aan authenticatiemethoden om dynamische authenticatie mogelijk te maken. Met deze aanpak wordt in wezen de beveiliging met extra authenticatiestappen pas in real-time verhoogd wanneer een hoger risiconiveau wordt gedetecteerd. Dit biedt ook de best mogelijke gebruikerservaring en vermindert fraude, aldus Vergara.

In 2018 zullen gedragsbiometrie en dynamische authenticatietechnologieën een steeds belangrijkere rol gaan spelen, meent hij. Niet alleen voor banken en financiële instellingen. Maar ook voor bedrijven die zich concentreren op het bieden van de beste ervaring voor klanten en het terugdringen van fraude via alle gangbare digitale kanalen en apparaten.”

Van de redactie

Meer over
Lees ook
Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

Yahoo: 'Hackers hebben database met e-mailadressen en wachtwoorden in handen'

Yahoo waarschuwt dat hackers een database met e-mailadressen en wachtwoorden hebben te bemachtigen. Het bedrijf heeft de wachtwoorden van alle getroffen e-mailadressen gereset. Het bedrijf schrijft in een verklaring dat hackers een database hebben weten te bemachtigen. Hoeveel e-mailadressen deze database precies bevat laat het bedrijf in het mid1

Syrische hackers breken in bij CNN

Syrische hackers breken in bij CNN

De Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army heeft opnieuw de social media-accounts van een Westers mediabedrijf gehackt. Ditmaal hebben de hackers de social media-accounts van CNN overgenomen. Op dit kanaal hebben zij hun eigen boodschap verspreid. De hackers wisten meerdere Facebook- en Twitter-accounts over te nemen. Ook het blog van CNN we1

Jailbreak voor iPhone, iPad en iPod touch bevat een backdoor

Jailbreak voor iPhone, iPad en iPod touch bevat een backdoor

Door een iPhone, iPad of iPod touch te jailbreaken kunnen gebruikers hun rechten op het apparaat vergroten. Dit stelt hen in staat via de jailbreak-appwinkel Cydia allerlei software op hun apparaten te installeren die niet zijn goedgekeurd voor Apple's App Store. Dit is echter niet zonder gevaar. Versie 1.0.3 van de jailbreak Evasi0n blijkt nameli1