Gegevens van 882 werkzoekenden uitgelekt door fout van gemeente Enschede

Privacy (bron: Pixabay)

Persoonlijke gegevens van 882 burgers zijn door de gemeente Enschede naar dertig werkzoekenden gestuurd. Het gaat om een menselijke fout.

Dit meldt Tubantia. Een ambtenaar Werk en Inkomen wilden dertig geadresseerden informeren over twee vacatures. Per ongeluk werd aan deze e-mail een bijlage toegevoegd met de persoonlijke gegevens van 882 andere burgers. Onder andere namen, telefoonnummers, BurgerServiceNummers en de uitkering die de werkzoekenden krijgen is uitgelekt.

Melding bij Autoriteit Persoonsgegevens

“We hebben binnen 24 uur melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens”, aldus wethouder Jurgen van Houdt tegenover Tubantia. “De 30 mensen die de mail hebben gekregen zijn persoonlijk benaderd om te vragen de mail en bijlage te verwijderen.” De 882 getroffen werkzoekenden zijn via een aangetekende brief van het datalek op de hoogte gesteld.

Van Houdt geeft aan dat de gemeente de procedures rond de omgang met privacygevoelige informatie opnieuw tegen het licht gaat houden. Waar nodig worden de regels verder aangescherpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *