Gegevens van 882 werkzoekenden uitgelekt door fout van gemeente Enschede

pixabay-internet-1971623_960_720

Persoonlijke gegevens van 882 burgers zijn door de gemeente Enschede naar dertig werkzoekenden gestuurd. Het gaat om een menselijke fout.

Dit meldt Tubantia. Een ambtenaar Werk en Inkomen wilden dertig geadresseerden informeren over twee vacatures. Per ongeluk werd aan deze e-mail een bijlage toegevoegd met de persoonlijke gegevens van 882 andere burgers. Onder andere namen, telefoonnummers, BurgerServiceNummers en de uitkering die de werkzoekenden krijgen is uitgelekt.

Melding bij Autoriteit Persoonsgegevens

"We hebben binnen 24 uur melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens", aldus wethouder Jurgen van Houdt tegenover Tubantia. "De 30 mensen die de mail hebben gekregen zijn persoonlijk benaderd om te vragen de mail en bijlage te verwijderen." De 882 getroffen werkzoekenden zijn via een aangetekende brief van het datalek op de hoogte gesteld.

Van Houdt geeft aan dat de gemeente de procedures rond de omgang met privacygevoelige informatie opnieuw tegen het licht gaat houden. Waar nodig worden de regels verder aangescherpt.

Meer over
Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.