Gegevens van 882 werkzoekenden uitgelekt door fout van gemeente Enschede

pixabay-internet-1971623_960_720

Persoonlijke gegevens van 882 burgers zijn door de gemeente Enschede naar dertig werkzoekenden gestuurd. Het gaat om een menselijke fout.

Dit meldt Tubantia. Een ambtenaar Werk en Inkomen wilden dertig geadresseerden informeren over twee vacatures. Per ongeluk werd aan deze e-mail een bijlage toegevoegd met de persoonlijke gegevens van 882 andere burgers. Onder andere namen, telefoonnummers, BurgerServiceNummers en de uitkering die de werkzoekenden krijgen is uitgelekt.

Melding bij Autoriteit Persoonsgegevens

"We hebben binnen 24 uur melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens", aldus wethouder Jurgen van Houdt tegenover Tubantia. "De 30 mensen die de mail hebben gekregen zijn persoonlijk benaderd om te vragen de mail en bijlage te verwijderen." De 882 getroffen werkzoekenden zijn via een aangetekende brief van het datalek op de hoogte gesteld.

Van Houdt geeft aan dat de gemeente de procedures rond de omgang met privacygevoelige informatie opnieuw tegen het licht gaat houden. Waar nodig worden de regels verder aangescherpt.

Meer over
Lees ook
Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

Secure Pro Keyboard versleutelt draadloze verbinding met computer

Wie met gevoelige documenten werkt moet goed op zijn beveiliging letten. Alleen een virusscanner installeren is niet voldoende. Een keylogger, een oplossing die de toetsaanslagen op een machine registreert, is bijvoorbeeld beschikbaar in zowel een softwarematige als hardwarematige variant. De hardwarematige variant wordt door antivirussoftware nie1

Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Een voormalig medewerker van de Chinese PayPal-concurrent Alipay heeft 20 GB aan klantgegevens doorverkocht aan e-commercebedrijven. Het zou gaan om telefoonnummers, huisadressen, e-mailadressen en aankopen van klanten van Alipay. China Daily meldt dat de ex-medewerker de klantgegevens zelf heeft gestolen bij het bedrijf. De man zou vervolgens hu1