BitQuick haalt bitcoinplatform offline na cyberinbraak

Een server van het bitcoinplatform BitQuick is gehackt. Als reactie hierop heeft BitQuick het platform in zijn geheel offline gehaald. Naar verwachting blijft het platform twee tot vier weken onbereikbaar.

BitQuickBitQuick meldt dat een aanvaller op maandag 14 maart toegang heeft weten te krijgen tot het beheerderspaneel. De aanval zou direct zijn opgemerkt, waardoor snel kon worden ingegrepen. Om te voorkomen dat de aanvaller nog toegang had tot het paneel is deze server uitgeschakeld.

Het is niet duidelijk hoe de aanvaller de server van BitQuick heeft weten binnen te dringen. Ook is niet duidelijk welke gegevens precies toegankelijk zijn geweest. Wel meldt BitQuick dat er geen bitcoins zijn gestolen en de aanvaller geen toegang heeft gehad tot identiteitsbewijzen van klanten. Het bedrijf stelt het platform pas weer beschikbaar te willen maken zodra zeker is dat het platform 100% veilig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.