BitQuick haalt bitcoinplatform offline na cyberinbraak

Een server van het bitcoinplatform BitQuick is gehackt. Als reactie hierop heeft BitQuick het platform in zijn geheel offline gehaald. Naar verwachting blijft het platform twee tot vier weken onbereikbaar.

BitQuick meldt dat een aanvaller op maandag 14 maart toegang heeft weten te krijgen tot het beheerderspaneel. De aanval zou direct zijn opgemerkt, waardoor snel kon worden ingegrepen. Om te voorkomen dat de aanvaller nog toegang had tot het paneel is deze server uitgeschakeld.

Het is niet duidelijk hoe de aanvaller de server van BitQuick heeft weten binnen te dringen. Ook is niet duidelijk welke gegevens precies toegankelijk zijn geweest. Wel meldt BitQuick dat er geen bitcoins zijn gestolen en de aanvaller geen toegang heeft gehad tot identiteitsbewijzen van klanten. Het bedrijf stelt het platform pas weer beschikbaar te willen maken zodra zeker is dat het platform 100% veilig is.

Meer over
Lees ook
Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1