Hackers zetten gebruikersinfo ‘vreemdgaan’-site online

Aanvallers hebben de datingwebsite Ashley Madison, die erop gericht is om gebruikers te helpen vreemd te gaan, gehackt en wellicht alle gebruikersdata bemachtigd. Daaronder zouden financiële gegevens, werknemersgegevens, namen, adressen en naaktfoto’s vallen.

KrebsonSecurity schrijft dat de hack het werk is van Impact Team, wat zou blijken uit een bericht dat de aanvallers achter hebben gelaten. Ashley Madison heeft zo’n 37 miljoen gebruikers, die vooral in de VS en Canada zitten. Naast data van Ashley Madison hebben de aanvallers ook data van zusterwebsites als Established Men en Cougar Life bemachtigd, naast data van werknemers van de Canadese uitbater van de websites, Avid Life Media.

datingwebsite Ashley MadisonWat nu online is verschenen, is een klein deel van gebruikersdata van Ashley Madison en gegevens van Avid Media Life. Impact Team stelt in een verklaring dat de reden voor de hack is dat het bedrijf gebruikers bedondert met de Full Delete-functie van Ashley Madison. Die kost 19 dollar en voor dat geld zou alle data van een gebruiker verwijderd worden. Echter, uit de gestolen data zou juist blijken dat Avid Media Life niet alle data verwijdert, terwijl het wel een omzet van 1,7 miljoen dollar heeft gedraaid met de functie.

“Avid Media Life is opgedragen om Ashley Madison en Established Men offline te halen,” stellen de aanvallers in een bericht dat ze achterlieten. “Anders publiceren we alle klantengegevens, inclusief profielen compleet met seksuele fantasieën, creditcardgegevens, echte namen en adressen, en alle gegevens van Avid Life Media. De rest van de websites mag online blijven.”

Bron: Tweakers

 

One Response to Hackers zetten gebruikersinfo ‘vreemdgaan’-site online

  1. […] Federal Trade Commission (FTC) rond het datalek uit 2015, waarbij gegevens van miljoenen gebruikers op straat kwamen te liggen. Met de schikking voorkomt de organisatie verdere stappen van de FTC en Amerikaanse […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *