Sony Pictures schrapt film na dreigementen van hackers

hacker

Sony Pictures geeft toe aan de dreiging van hackers. Het bedrijf schrapt de film The Interview, een komedie over een moordcomploot rondom de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un. De film verschijnt daarnaast ook niet op DVD.

De premiere van de film stond voor 25 december op de planning, maar is nu dus van de baan. Sony Pictures neemt de stap nadat verschillende bioscoopketens aankondigde de film niet te zullen vertonen uit angst voor cyberaanslagen. Hackers hebben gisteren namelijk gedreigd bioscopen die de film wel laten zien aan te vallen.

Waarschuwing

De waarschuwing van de hackers luidt als volgt:

Warning

We will clearly show it to you at the very time and places "The Interview" be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to.

Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made.

The world will be full of fear.

Remember the 11th of September 2001.

We recommend you to keep yourself distant from the places at that time.

(If your house is nearby, you’d better leave.)

Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.

All the world will denounce the SONY.

Sony Pictures is niet de enige filmstudio die maatregelen neemt. Ook filmmaatschappij New Regency kondigt aan een film over Noord-Korea te schrappen. Het gaat om een thriller die zou worden geregisseerd door Gore Verbinski, terwijl Steve Carrell de hoofdrol op zich zou nemen. De film zou worden gedistribueerd door Fox, maar dit bedrijf wil niet langer aan de film meewerken.

Datalek

De dreigementen zijn afkomstig van een groep die zichzelf ‘Guardians of Peace’ noemt. De hackersgroep brak enkele weken geleden in op servers van Sony Pictures en lieten allerlei gevoelige informatie uitlekken. Denk hierbij aan e-mails van directieleden van Sony, niet gepubliceerde films en persoonlijke gegevens van medewerkers. Inmiddels zijn een aantal ex-medewerkers een rechtszaak begonnen tegen Sony Pictures wegens dit datalek.

Meer over
Lees ook
security.txt verplicht voor overheid

security.txt verplicht voor overheid

Per 25 mei 2023 is security.txt toegevoegd aan de 'Pas toe of leg uit'-lijst van Forum Standaardisatie. Dit betekent dat Nederlandse gemeenten, provincies, rijk, waterschappen en alle uitvoeringsorganisaties verplicht zijn om deze open standaard toe te passen.

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Proofpoint: Russische hackers richten zich op ambtenaren en CEO's met pro-Russische propaganda

Uit recent onderzoek van Proofpoint blijkt dat pro-Russische propaganda wordt gebruikt om negatieve politieke berichten te creëren over mensen die zich het afgelopen jaar hebben uitgesproken tegen de Russische president Vladimir Poetin. Deze berichten zijn echter ook gericht tegen mensen die zich hebben verzet tegen de invasie van Rusland in Oekra1

Hackers maken misbruik van Microsofts verificatievinkje

Hackers maken misbruik van Microsofts verificatievinkje

Geverifieerd zijn op populaire platforms zoals Instagram, Twitter of de AppStore is het statussymbool van vandaag. Geverifieerde accounts worden eenmaal meer vertrouwd door allerlei gebruikers. Hetzelfde geldt in de bedrijfswereld met externe Microsoft geverifieerde OAuth-applicaties. Helaas hebben hackers de voordelen hiervan ook in de Microsoft-1