Weinig belangstelling voor Europees datanetwerk

data

Nederlanders hebben weinig interesse in het veilige Europese datanetwerk dat de Duitse bondskanselier Angela Merkel onlangs heeft voorgesteld. 51% denkt namelijk dat data op internet nooit veilig zal zijn.

Dit blijkt uit de Unisys Security Index waarin de ICT-dienstverlener 11.000 mensen wereldwijd ondervroeg over het voorstel van Merkel. Slechts 30% van de respondenten waren voor een Europees datanetwerk. 14% is tegen aangezien zij vinden dat het wereldwijde internet een open netwerk hoort te zijn. Een Europees datanetwerk zou niet in deze visie passen.

Lange weg te gaan

“Deze uitkomsten tonen aan dat, ondanks dat het voorstel voor een Europees datanetwerk een goed idee lijkt, er nog een lange weg te gaan is om de bevolking te overtuigen dat openbare netwerken door onbevoegden niet meer afgetapt cq afgeluisterd kunnen worden,” zegt Jim Vlaming, Account Executive Public Safety and Justice bij Unisys.

“Nederlandse bedrijven en instellingen kunnen hier zelf een cruciale rol in spelen en moeten alles doen wat in hun macht ligt om zich te onderscheiden door klantendata en hun IP te beschermen tegen cyberaanvallen en fysieke dreigingen”, aldus Vlaming.

Veel zorgen om identiteitsfraude

Nederlanders blijken zich het meeste zorgen te maken over diefstal van hun betaalpassen en identiteitsfraude. 67% van de Nederlanders geeft aan bang te zijn dat criminelen gegevens van hun betaalpas of creditcard in handen krijgen en misbruiken. 72% is bezorgd over identiteitsdiefstal en de gevolgen hiervan. Denk hierbij aan ongeautoriseerde toegang tot of misbruik van persoonlijke informatie.

 
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1