Wayne Thayer van de CA Security Council over SSL-certificaten

wayne_thayer

Allerlei certificaten zijn bedoeld om de veiligheid van het SSL-protocol te vergroten. Transparantie over deze certificaten, toezicht op de afgaven van certificeringen en 'certificaat pinning' is hierbij van groot belang. Maar wat betekent dit in de praktijk?

Wayne Thayer, General Manager Security Products bij GoDaddy en lid van de CA Security Council (CASC), besprak op de RSA Conference 2014 transparantie over certificaten en toezichthouders op certificeringen. Ook het fenomeen 'certificaat pinning' wordt in het gesprek besproken.

Certificaat pinning

Certificaten worden doorgaans gevalideerd door naar een lijst met vertrouwde leveranciers van certificaten te kijken. Bij certificaat pinning wordt deze ijst genegeerd en kan de gebruiker ervoor kiezen alleen certificaten die door een specifieke partij zijn getekend goed te keuren.

Help Net Security heeft van dit gesprek opgenomen en hiervan een podcast gemaakt. Klik hier om de podcast te luisteren.

Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1