WatchGuard vernieuwt firewalls in Firebox M-serie

firebox

WatchGuard Technologies heeft enkele firewalls uit zijn M-serie vernieuwd. De nieuwe Firebox M370, M470, M570 en M670 verwerken versleuteld verkeer sneller. De drie laatstgenoemde modellen beschikken bovendien over meer uitbreidingsmogelijkheden voor koper- en glasvezelpoorten.

Gebruikers kunnen deze nieuwe appliances voorzien van additionele netwerkmodules en zo het aantal koper- en glasvezelpoorten uitbreiden. Een welkome toevoeging, want met name 10G-glasvezel maakt momenteel een opmars in datacenters van middelgrote organisaties.

De nieuwe appliances uit de Firebox M Series zijn toegerust op de snelle verwerking van versleuteld verkeer terwijl alle securityvoorzieningen zijn ingeschakeld. Volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau Miercom voert de nieuwe Firebox M370 volledige HTTPS-inspectie 94 procent sneller uit dan concurrerende oplossingen.

De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

  • Sterk verbeterde prestaties - volgens Miercom is de gemiddelde verwerkingssnelheid drie keer hoger dan van concurrerende modellen.
  • Toegenomen flexibiliteit - alle modellen (m.u.v. de M370) hebben een uitbreidingsslot voor extra poorten. Netwerkmodules zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen 4x10Gb glasvezel, 8x1Gb koper en 8x1Gb glasvezel.
  • Intel-processors met AES-NI en CaveCreek-cryptoacceleratie - nieuwe chipsets staan garant voor een snelle contentinspectie van HTTPS-verkeer en een hoge doorvoersnelheid, zelfs met alle securityvoorzieningen ingeschakeld.

Kwetsbaar

Zonder een securityoplossing die versleuteld webverkeer adequaat inspecteert en verwerkt, zijn medewerkers, partners en klanten kwetsbaar voor cyberaanvallen. Volgens een onderzoek van Ponemon uit 2016 werd bij 41 procent van de aanvallen gebruikgemaakt van versleuteling. Aanvallers gebruiken encryptie om omgezien netwerken binnen te dringen of voor de versleuteling van de communicatie met de command-and-control-server.

Dit betekent dat bedrijven hun beveiliging op meerdere lagen op orde moeten hebben. Zeker aangezien de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aankomend jaar van kracht wordt.

Encryptie groeit

De aandacht voor snelle verwerking van versleuteld verkeer komt niet uit de lucht vallen. Internetverkeer is steeds vaker versleuteld. Volgens NSS Labs is in 2019 75 procent van de datastromen voorzien van encryptie. Zonder firewalls die hierop zijn toegerust moet een organisatie securityvoorzieningen uitschakelen voor het behoud van een acceptabele doorvoersnelheid. Dat gaat uiteraard ten koste van de veiligheid.

"Organisaties moeten gezien de stijgende populariteit van encryptie kunnen vertrouwen op een vlotte verwerking van versleuteld verkeer", zegt Brendan Patterson, Director of Product Management bij WatchGuard Technologies. "Met onze nieuwe Firebox-modellen hoeven klanten niet te kiezen tussen snelheid en veiligheid."

Meer over
Lees ook
Firewall bijna 25 jaar

Firewall bijna 25 jaar

De naam ‘firewall’ komt van een fysieke barrière die wordt gezet in gebouwen om bij brand de verspreiding van vuur van kamer naar kamer te vertragen of tegen te houden. Met andere woorden: een firewall houdt onheil tegen. Dat geldt ook voor de firewall zoals we deze kennen in de IT.  Daar is een firewall hardware of software of een combinatie van1

ZyXEL beschermt mkb met USG Next-Generation Firewall

ZyXEL beschermt mkb met USG Next-Generation Firewall

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, introduceert zijn nieuwe Unified Security Gateway (USG) Next-Generation Firewall (NGFW). De ZyXEL Performance Series USG40, USG40W, USG60 en USG60W zijn gericht op het kleinbedrijf. De ZyXEL Advanced Series USG 110 en USG210 zijn speciaal ontwikkeld voor het mkb en de midde1

Fortinet lanceert nieuwe Next Generation Firewall

Fortinet lanceert nieuwe Next Generation Firewall

Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging, lanceert de FortiGate-1500D. Deze Next Generation Firewall maakt een complete sturing van de content, de applicaties en het gedrag van zowel toestellen als gebruikers mogelijk. Dat stelt de beheerders in staat om bedreigingen snel op te merken en deze direct een halt toe te roepen. De FortiGate telt 101