Fortinet lanceert nieuwe Next Generation Firewall

fortigate1500d

Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging, lanceert de FortiGate-1500D. Deze Next Generation Firewall maakt een complete sturing van de content, de applicaties en het gedrag van zowel toestellen als gebruikers mogelijk. Dat stelt de beheerders in staat om bedreigingen snel op te merken en deze direct een halt toe te roepen. De FortiGate telt 10 GbE- (SFP+) en 32 GbE-poorten in een bijzonder compacte (2U) applicatievorm met hoge dichtheid. Het grote aantal GbE-poorten van de FortiGate-1500D geeft bedrijven de flexibiliteit om aan veranderende behoeften op het vlak van netwerkarchitectuur tegemoet te komen.

De FortiGate-1500D is voorzien van een geavanceerde firewall, die een doorvoer van 80 Gbps mogelijk. Daarnaast voorziet de firewall in bedreigingpreventie. Met een 11 Gbps intrusiepreventie en een sturing van de applicatie die vijf keer sneller is dan andere firewalls in dit segment. De unit heeft een grote verwerkingskracht. De firewall maakt gebruik van de nieuwste FortiASIC NP6 netwerkprocessor en CP8 contentprocessor om kwaadaardige content op te sporen bij snelheden van meerdere gigabits per seconde, zonder dat dit de beschikbaarheid of de prestaties van het netwerk aantast. Tegelijk wordt de wachttijd gereduceerd tot 3 microseconde.

Advanced Threat Prevention (ATP)

De FortiGate-1500D maakt een complete sturing van de content, de applicaties en het gedrag van toestellen en gebruikers mogelijk. Dat stelt de beheerders in staat om bedreigingen snel op te merken en ze een halt toe te roepen. Het FortiOS 5 besturingssysteem van Fortinet helpt hiermee met features als toegangscontrole en functies om dreigingen te voorkomen. Denk hierbij aan de doorgedreven detectie van malware, de ontdekking van en beveiliging tegen exploits, de reputatiesystemen op basis van de cloud en een meervoudige beleidsfunctie die een veiligheidsbeleid op basis van de identiteit van de gebruiker en het toestel kan toepassen.

De FortiGate-1500D wordt via de FortiGuard Subscription Services geactualiseerd. Deze levert dankzij FortiGuard Labs volledig geautomatiseerd in real time informatie over de nieuwste bedreigingen. FortiGuard Labs is een internationaal team van ongeveer 200 experts en ingenieurs, die met zowel de klanten van Fortinet als vooraanstaande beveiligingsorganisaties samenwerken.

Compacte vorm

De FortiGate-1500D telt 10 GbE- (SFP+) en 32 GbE-poorten in een compacte (2U) applicatievorm met hoge dichtheid. Naarmate bedrijven hun netwerken uitbouwen of aanpassen, krijgt segmentatie een steeds belangrijkere rol in de architectuur. De segmentatie die op de perimeterarchitectuur, de diensten, de functies of op wettelijke voorschriften gebaseerd kan zijn, vormt een doeltreffende fysische of virtuele scheiding van de netwerken zodat een beter beveiligingsniveau mogelijk is. Het grote aantal GbE-poorten van de FortiGate-1500D geeft bedrijven de flexibiliteit om aan veranderende behoeften op het vlak van netwerkarchitectuur tegemoet te komen. De FortiGate-1500D kan ook via zijn VDOM-capaciteit (virtueel domein) segmentatie bieden waarbij meerdere virtuele firewalls binnen één enkel chassis ondersteund worden.

De FortiGate-1500D is vanaf nu beschikbaar.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1