WatchGuard introduceert UTM-appliances voor MKB en decentrale organisaties

WatchGuard Technologies lanceert twee nieuwe Unified Threat Management (UTM)-lijnen. De productlijnen T30 en T50 zijn gericht op het MKB en decentrale organisaties. De UTM-appliances consolideren de belangrijkste netwerk- en security-functionaliteit in een platform met een kleine vormfactor, waardoor deze eenvoudig geplaatst kan worden op locaties waar geen apart datacenter aanwezig is.

Organisaties en hun bedrijfsnetwerken zijn in toenemende mate gedecentraliseerd. Naast het beveiligen van de communicatie tussen het hoofdkantoor en flexibele werkplekken moeten de netwerken ook de diverse 'off-site' businesslocaties en filialen ondersteunen die steeds meer opereren als kleine zelfstandige bedrijven. Vooral in de retail, horeca, gezondheidszorg en de financiële sector komt deze relatie tussen een gecentraliseerde entiteit en meerdere onafhankelijke businesslocaties vaak voor.

Malware onderscheppen

WatchGuard's T-lijnen van UTM-appliances zijn specifiek richt op dergelijke situaties. De nieuwe ingebouwde PoE-poort maakt het koppelen van Watchguard Access Points mogelijk. De appliances onderscheppen malware, ook als deze door handtekening-gebaseerde antivirusoplossingen niet worden gedetecteerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sandboxing in de cloud en volledige systeememulatie (CPU en geheugen), wat inzicht geeft in instructies die de malware uitvoert en het mogelijk maakt verdacht gedrag te detecteren.

De UTM's hebben toegang tot het centrale intelligence thread platform van WatchGuard Dimension. Dit platform verzamelt data van alle appliances die in het bedrijfsnetwerk aanwezig zijn, ongeacht de fysieke locatie. Deze data geeft bedrijven inzicht in dreigingen en de mogelijkheid hier directie actie te ondernemen.

Op afstand configureren

De firewall verwerkt gegevens tot 1,2 Gbps en biedt een UTM-snelheid tot 165 Mbps. De UTM's T30-W en T50-W ondersteunen de nieuwste 802.11ac WiFi-standaard. Met behulp van Rapid Deploy kunnen appliances door de IT-afdeling op afstand worden geconfigureerd. Dankzij de beschikbaarheid van extra rekenkracht kunnen SHA-2-encryptiealgoritmen snel worden verwerkt, wat gebruikers helpt te voldoen aan compliance-standaarden die een upgrade van het oudere SHA-1 vereisen.

Meer over
Lees ook
LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM breidt firewall-portfolio uit met UF-60 LTE

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, maakt zijn aanbod van desktop-firewalls compleet. Het bijzondere kenmerk van de LANCOM R&S UF-60 LTE is de geïntegreerde LTE Advanced-modem. Hierdoor kan de UF-60 LTE zowel worden gebruikt als back-up voor bekabelde toegang of als hoogwaardige primaire toegang met WAN-uplink via LTE.

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda Networks komt met uitbreidingen voor Barracuda Cloud Application Protection, het platform voor Web Application and API Protection (WAAP). Deze nieuwe release voegt krachtige nieuwe mogelijkheden toe voor geautomatiseerde API Discovery- en GraphQL-security, versterkt de bescherming tegen het overnemen van accounts (Account Takeover Protec1

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

De nieuwe FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F bieden volgens hun Security Compute Rating krachtiger prestaties dan concurrerende firewalls. Organisaties die voor FortiGate-appliances kiezen kunnen daarmee profiteren van een hogere ROI, schaalbaarder bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen en een betere gebruikservaring.