Fortinet brengt drie nieuwe firewalls op de markt: FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F

Fortinet-400300

Fortinet introduceert een reeks van nieuwe FortiGate-firewalls. Deze appliances bieden snellere prestaties dankzij het gebruik van ASIC’s en houden campusnetwerken, filiaalnetwerken en hybride datacenters veilig met geïntegreerde, door AI ondersteunde FortiGuard Security Services. De nieuwe FortiGate 600F, FortiGate 3700F en FortiGate 70F bieden volgens hun Security Compute Rating krachtiger prestaties dan concurrerende firewalls. Organisaties die voor FortiGate-appliances kiezen kunnen daarmee profiteren van een hogere ROI, schaalbaarder bescherming tegen geavanceerde cyberbedreigingen en een betere gebruikservaring.

 

Consistente convergentie van netwerk- en security-functionaliteit

In het huidige tijdperk van hybride IT is het netwerk belangrijker dan ooit voor het verbonden houden van gebruikers, applicaties, locaties en cloudomgevingen. De digitale transformatie is een stroomversnelling geraakt en heeft in korte tijd gezorgd voor een sterke geografische spreiding van werknemers, apparaten en data. Het digitale aanvalsoppervlak wordt daarmee uitgebreid met diverse netwerkranden die stuk voor stuk moeten worden beveiligd.

Het op consistente wijze verenigen van netwerk- en security-functionaliteit op locatie en in de cloud is van doorslaggevend belang voor de beveiliging van het snel groeiende aantal netwerkranden.

De netwerkfirewalls uit de FortiGate-reeks dienen als basis voor het meest uitgebreide geconvergeerde netwerk- en security-platform binnen de branche. Dit wordt op alle punten ondersteund door FortiOS om geavanceerde beveiliging te bieden die naadloos is geïntegreerd met moderne netwerkmogelijkheden zoals SD-WAN, universele zero trust network access (ZTNA), controllers voor de rand van het LAN en ondersteuning voor 5G. Omdat het FortiOS speciaal is ontwikkeld met het oog op netwerk- en beveiligingstoepassingen is deze geconvergeerde oplossing leverbaar in alle mogelijke vormen, zoals appliances, virtuele machines voor multi-cloudomgevingen, containers en SaaS. Dit maakt de door het FortiOS ondersteunde FortiGate tot een krachtige pijler van IT-modernisering die de beveiliging met alle onderdelen van het netwerk integreert.

Netwerkfirewalls voor filialen, campusomgevingen en hybride datacenters

De FortiGate 600F biedt bescherming voor moderne campusnetwerken

De nieuwe FortiGate 600F brengt geconvergeerde netwerk- en security-functionaliteit naar de rand van campusnetwerken en maakt het mogelijk om een Zero Trust Edge-strategie te hanteren. Bij het bieden van ondersteuning voor hybride werken en nieuwe groei-initiatieven is het belangrijk om gebruikers optimale toegang te bieden tot applicaties, videotoepassingen en andere vormen van rich media. Ter ondersteuning van de uiterst dynamische campusomgeving die hiervoor zijn benodigd brengt Fortinet speciale datacentermogelijkheden naar zijn firewalls uit het middensegment. Deze bieden ondersteuning voor gemiddeld zeven keer meer verbindingen per seconde dan vergelijkbare oplossingen. De speciaal door Fortinet ontwikkelde ASIC Network Processor 7 (NP7) en ingebouwde 25GbE-interfaces voorkomen dat cyberbedreigingen zich binnen het netwerk verplaatsen. De FortiGate 600F biedt daarnaast diepgaande SSL-inspectie met een doorvoersnelheid van 7 Gbps en door AI ondersteunde security services die een einde maken aan blinde vlekken in de netwerkbeveiliging.

De FortiGate 3700F biedt razendsnelle verbindingen tussen datacenters en multi-cloudomgevingen

 De nieuwe FortiGate 3700F biedt bescherming voor datacenters die deel uitmaken van hybride IT-omgevingen en onmisbaar zijn voor snelle digitale transformatie. Als enige compacte netwerkfirewall met meerdere 400GbE-interfaces zorgt de FortiGate 3700F voor razendsnelle verbindingen tussen het datacenter en multi-cloudomgevingen. Dit draagt bij aan een optimale gebruikservaring, ongeacht de locatie waar organisaties hun applicaties hosten. Met een uiterst lage latency van bijna twee microseconden biedt de appliance daarnaast ondersteuning voor high frequency trading (flitshandel). Ingebouwde zero trust network access-functionaliteit maakt het mogelijk om gebruikers en apparaten expliciete toegang tot applicaties te bieden om data en applicaties veilig te houden. In combinatie met de nieuwe inline sandboxing-dienst van Fortinet biedt de FortiGate 3700F real-time preventie van nog niet eerder gedetecteerde cyberaanvallen met een verwaarloosbare impact op de netwerkprestaties.

FortiGate 70F biedt ondersteuning voor transformatie van de rand van het WAN voor filialen

Met de FortiGate 70F reikt Fortinet IT-managers mogelijkheden aan voor het transformeren van de rand van hun WAN met SD-WAN-functionaliteit, geavanceerde beveiliging en routering en mogelijkheden voor het toepassen van ZTNA. Al deze functionaliteit is verenigd binnen één appliance die qua omvang en capaciteit geknipt is voor filialen. Het ontwerp van de FortiGate 70F is herzien om de inkoop van alternatieve onderdelen mogelijk te maken. Dit sluit aan op de strategie van Fortinet om veerkrachtige ondersteuning te blijven bieden in het geval van verstoringen van zijn toevoerketen.

AI ondersteunde FortiGuard Security Services

Deze nieuwe appliances bieden integratie met alle recent door AI ondersteunde FortiGuard Security Services die kort geleden in FortiOS 7.2 werden geïntroduceerd. Het dienstenaanbod omvat onder meer de eerste inline sandboxing binnen de branche, geavanceerde bescherming van OT- en IoT-apparatuur, detectie van malware-uitbraken met directe waarschuwingen, scripts voor het opsporen van cyberbedreigingen, SOC-as-a-Service met Tier 1 threat hunting en automatisering met opties voor Tier 2- en Tier 3-ondersteuning, een speciaal indringerpreventiesysteem (IPS) en een inline cloud access security broker (CASB). Alle FortiGuard Security Services worden ondersteund door in de praktijk bewezen artificial intelligence. Dankzij integratie met alle onderdelen van de Fortinet Security Fabric kunnen deze diensten effectievere bescherming bieden tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen die misbruik proberen te maken van het voortdurend groeiende aanvalsoppervlak.

FortiGate 600F versus concurrerende oplossingen

Hieronder volgt een vergelijkend datasheet overzicht van de prestaties van de FortiGate 600F-reeks en andere brancheleidende firewalls. De Security Compute Rating is een benchmark (vermenigvuldigingsfactor) die het mogelijk maakt om de prestaties van de FortiGates af te zetten tegen het branchegemiddelde voor concurrerende oplossingen in uiteenlopende categorieën die in dezelfde prijs- en prestatieklasse vallen.

 

Specificatie​

FortiGate

601F​

Security

Compute

Rating​

Branche-gemiddelde​

Palo Alto

Networks ​

PA-3410​

Checkpoint ​

Quantum 6200​

Cisco​

FPR-2110​

Juniper ​

SRX-380​

Firewall​

140 Gbps

16x

9Gbps

14,5 Gbps

9Gbps

3 Gbps

10 Gbps

IPsec VPN​

55 Gbps

16x 

3,4 Gbps

6,8 Gbps

2,57 Gbps

950 Mbps

3.5 Gbps

Bedreigingspreventie​

8Gbps

2x

3,85 Gbps

5,9 Gbps

1,8 Gbps

n.v.t.

n.v.t.

SSL-inspectie​

7Gbps

19x

0,37 Gbps

n.v.t.

n.v.t.

365 Mbps

n.v.t.

Gelijktijdige sessies

8 mln.

7x

1,2 mln.

1,4 mln.

2 mln.

1 mln.

380.000

Verbin-dingen per seconde​​

500.000

7x

70.000

145,000

67.000

18.000

50.000

 

 Meer informatie

- Lees de blog om meer te leren over waarom een echt geconvergeerd netwerk- en beveiligingsplatform begint met een krachtige netwerkfirewall.

- Lees meer over hoe de Fortinet Security Fabric brede, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming biedt voor de gehele digitale infrastructuur van een organisatie.

Meer over
Lees ook
Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda verbetert Web Application and API Protection (WAAP) oplossing

Barracuda Networks komt met uitbreidingen voor Barracuda Cloud Application Protection, het platform voor Web Application and API Protection (WAAP). Deze nieuwe release voegt krachtige nieuwe mogelijkheden toe voor geautomatiseerde API Discovery- en GraphQL-security, versterkt de bescherming tegen het overnemen van accounts (Account Takeover Protection)...

Fortinet lanceert besturingssysteem FortiOS 7.2

Fortinet lanceert besturingssysteem FortiOS 7.2

Fortinet introduceert vandaag FortiOS 7.2. Dit is de nieuwe versie van het geavanceerde besturingssysteem dat aan de basis staat van de Fortinet Security Fabric. Ruim 300 nieuwe functies maken het mogelijk om de beveiliging nog sterker met de netwerkrand te integreren. Ze bieden daarnaast het prestatievermogen en de schaalbaarheid die nodig zijn om...

Auth0 Credential Guard detecteert gelekte wachtwoorden sneller om hacken van accounts te voorkomen

Auth0 Credential Guard detecteert gelekte wachtwoorden sneller om hacken van accounts te voorkomen

Auth0, een productafdeling van Okta (NASDAQ: Okta), heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van Credential Guard, een nieuwe beveiligingsfunctie die bedrijven helpt het hacken van accounts te voorkomen door gestolen wachtwoorden sneller te detecteren en opnieuw in te stellen. Credential Guard verbetert de bestaande detectie van gelekte wachtwoorden...