WatchGuard integreert het beheer van vaste en draadloze netwerken

Organisaties beschikken tegenwoordig doorgaans over niet alleen een vast netwerk, maar ook één of meer draadloze netwerken. Beheerders werken desondanks vaak nog met twee aparte beheeromgevingen en aparte netwerktools voor het beheer en de beveiliging. WatchGuard Technologies introduceert een uniforme security-oplossing voor het implementeren, configureren en beheren van zowel vaste als draadloze netwerken. De oplossing bespaart beheerders zowel tijd als kosten.

WatchGuard Technologies integreert zijn Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) toepassingen. Deze integratie maakt apart netwerkbeheer en -beveiliging van draadloze netwerken overbodig. IT-professionals krijgen de beschikking over een universele web-interface voor het beheren van de complete netwerkomgeving.

Fireware 11.9

De uniforme security-oplossing is voor een belangrijk deel gebaseerd op de nieuwe release van WatchGuard's operating system Fireware 11.9. De sterk uitgebreide functionaliteit van het operating system stelt netwerkbeheerders in staat om access points (APs) snel in kaart te brengen en de beveiligingssettings van zowel vaste als draadloze netwerken eenmalig te definiëren. Beheerders kunnen de verschillende netwerken nu vanuit één omgeving realtime monitoren, het netwerkverkeer analyseren, bandbreedte prioriteren en mogelijke bedreigingen identificeren. Organisaties kunnen ook de activiteiten op naburige netwerken, die op dezelfde frequentie werken, monitoren. Dit stelt hen in staat malafide access points op naburige netwerken te identificeren.

WatchGuard's Fireware 11.9 operating system omvat een serie oplossingen voor onder meer antivirus, anti-spam, application control, advanced threat protection (ATP) en data loss prevention (DLP). Fireware integreert eveneens de big data visibility tool WatchGuard Dimension.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.