WatchGuard Dimension Policy Map detecteert configuratiefouten in firewalls

rp_security.png

WatchGuard Technologies, leverancier van geïntegreerde security platforms, breidt zijn Dimension-oplossing voor network security visibility uit met een aantal nieuwe features. De meest opvallende nieuwe feature is interactieve, geïntegreerde policy mapping voor Unified Threat Management (UTM) en Next-Generation Firewall (NGFW) appliances. Dimension Policy Map geeft gedetailleerd inzicht in de het verkeer binnen het gehele netwerk en het effect van de geconfigureerde policies op dit verkeer. Daarnaast biedt de fetaure de mogelijkheid snel te filteren en te downdrillen voor aanvullende details en analyse.

In firewalls draait alles om security policy's. Onderzoek van Verizon wees dit jaar nog uit dat een sterke correlatie bestaat tussen een slecht geconfigureerde firewall en de waarschijnlijkheid van een lek in de security. Dimension Policy Map verzamelt uiteenlopende informatie over policies, interfaces, applicaties en gerelateerde traffic. Deze gegevens worden vervolgens door de software visualiseert op een interactief dashboard.

Audits van policy's

Organisaties kunnen de verzamelde data onder andere gebruiken voor audits van policy's, voor het vinden van actieve en verkeerd geconfigureerde policies en voor het opsporen van ongewone trafficpatronen. Daarnaast kunnen ze met het verkregen inzicht nagaan of de firewall policy's of veranderingen in de configuratie daarvan het beoogde effect hebben op trafficpatronen.

"Security policies vormen het brein van een firewall en bepalen de effectiviteit van elke configuratie. Dat heeft directe impact op de netwerkbeveiliging van onze klanten," zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. "Gegeven de enorme, wereldwijde belangstelling voor Dimension, lag daar de mogelijkheid bij uitstek om het security management van onze klanten te verbeteren. Dat doen we door netwerkbeheerders een krachtige tool te geven voor het visualiseren van policy analyses, die direct inzicht geven in de werking van de policies en de effecten op het netwerk en de gebruikers."

Rapportagemogelijkheden

Naast Policy Map bevat de meest recente update van Dimension een scala aan rapportagemogelijkheden, een nieuw dashboard met informatie over zero-day malware, details over websitebezoek en traffic, uitgebreide navigatie, en certificatiemanagement. Dimension wordt gratis meegeleverd op elk WatchGuard UTM- of NGFW-platform.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.