‘Wachtwoorden zijn in 2025 verleden tijd’

password-1433221-m

Bijna driekwart van de security professionals verwacht dat wachtwoorden in 2025 niet meer gebruikt zullen worden. Wachtwoorden zijn dit jaar vervangen door een combinatie van biometrische gegevens, gedragsanalyses en twee-factor authentificatie (2FA). 92% van de security experts verwacht dat 2FA de beveiliging van accounts aanzienlijk gaat versterken.

Dit blijkt uit een onderzoek van TeleSign, leverancier van mobiele identity & access management oplossingen, onder 600 security professionals. 69% van de respondenten is van mening dat gebruikersnamen en wachtwoorden onvoldoende veiligheid bieden.

Gekaapte gebruikersaccounts is bron van zorgen

Dit is voor bedrijven dan ook een belangrijke bron van zorgen. Zo geeft 79% van de professionals aan dat gekaapte gebruikersaccounts voor zijn organisatie een grote zorg is, terwijl 86% zich zorgen maakt over identiteitscontrole in web- en mobiele apps. 90% van de security professionals geeft aan in het afgelopen jaar door online fraude te zijn geraakt.

Bedrijven stappen daarom in toenemende mate af van wachtwoorden, en omarmen steeds vaker andere beveiligingstechnieken. Zo geeft 54% van de professionals aan dat zijn organisatie nog dit jaar biometrische beveiliging en gedragsanalyses gaat invoeren. 8 op de 10 professionals verwacht niet dat deze maatregelen een negatieve impact zullen hebben op gebruikerservaringen. 85% verwacht daarnaast dat 2FA in de komende twaalf maanden worden geïmplementeerd.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1