Verizon Business levert Zero Trust-netwerk voor Siemens image

verizon400300

Verizon Business ondersteunt Siemens met een reeks oplossingen voor netwerkconnectiviteit. Deze oplossingen bieden werknemers van Siemens binnen kleinere kantooromgevingen een ’plug and play’-gebruikservaring met een focus op beveiliging en ‘zero-trust’-principes. Het Zero Trust-programma van Siemens zorgt ervoor dat alle apparaten van Siemens continu worden geverifieerd, geautoriseerd en gevalideerd om toegang tot bedrijfsapplicaties en -data te krijgen en behouden.

Verizon Business zal "internet-only"-connectiviteit opzetten, zoals een wereldwijd Managed Wide Area Network. Deze connectiviteit werkt op basis van Cisco Meraki-technologie en is cruciaal voor de "never trust, always verify"-strategie van Siemens.
 
"Elk bedrijf heeft een veilige werkomgeving nodig, maar het is voor veel IT-afdelingen lastig om een balans te vinden tussen beveiligingsrisico's en een gebruiksvriendelijke digitale werkervaring. Dat is waar een intelligent netwerk om de hoek komt kijken. Dat kan onderliggende architecturen flexibeler maken door het netwerkverkeer en de activiteiten efficiënter te laten verlopen." aldus Sanjiv Gossain, EMEA Vice President van Verizon Business.
 
Siemens is een van de grootste technologiebedrijven in Europa. De Duitse multinational richt zich op de automatisering en digitalisering in de productiesector, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en slimme mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegtransport.
 
Een recent onderzoek onder meer dan 600 professionals die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging, het beleid en het beheer van hun organisaties, toont aan dat meer dan 70% van bedrijven stelt dat werken op afstand een nadelig effect heeft op hun cybersecurity en de last voor beveiligingsteams had vergroot.
 
Elmar Spreitzer, Head of IT Digital Foundation bij Siemens: "Met Verizon hebben we een nieuwe partner gevonden die veilige, internet-based netwerktoegang biedt voor onze eenvoudigere kantoren. De innovatieve connectiviteitsoplossing is ontworpen om te voldoen aan de eisen van ons Zero Trust-programma waarbij we nooit vertrouwen, maar altijd verifiëren."
 
Het wereldwijde IP-netwerk van Verizon omvat langeafstands-, metro- en onderzeese verbindingen die IP-, data- en spraakverkeer over meer dan 1 miljoen routemijlen vervoeren en wereldwijd meer dan 500.000 netwerk-, hosting- en beveiligingsapparaten beheren. Deze aankondiging bouwt voort op de network-as-a-service-strategie van het bedrijf en ondersteunt de ontwikkeling van zijn private netwerken, mobile edge computing en zakelijke oplossingen.
Meer over
Lees ook
Wat is Zero Trust en waarom is het cruciaal voor videoconferencing?

Wat is Zero Trust en waarom is het cruciaal voor videoconferencing?

Hoewel het concept van Zero Trust (ZT) al meer dan tien jaar bestaat, blijft de toepassing ervan achter bij de belofte. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat organisaties Zero Trust niet kunnen implementeren door een bepaald product of ecosysteem in te zetten. Een Zero Trust-architectuur bestaat uit een combinatie van beleidsregels en praktijken...

Patroonherkenning op basis van AI ontdekt aanvallers die misbruik willen maken van accounts

Patroonherkenning op basis van AI ontdekt aanvallers die misbruik willen maken van accounts

AI kan op basis van patroonherkenning aanvalspogingen detecteren waarbij wordt gemaakt van gestolen accountgegevens of van andere methoden. De drie meest waargenomen dreigingen met een hoog risico in de eerste helft van 2023 waren: verdachte inlogpogingen (binnen zeer korte tijd inloggen vanuit verschillende regio’s), verdacht gebruikersgedrag en communicatie...

Infinigate en TXOne Networks Europa breiden Europese samenwerking nog verder uit

Infinigate en TXOne Networks Europa breiden Europese samenwerking nog verder uit

TXOne Networks verkoopt zijn uitgebreide portfolio voor het beveiligen van kritieke OT-systemen via Infinigate, de go to voor cyber security distributie in de Nederlandse markt. Samen wil Infinigate Nederland en haar partners het kanaal in de DACH-regio uitbreiden, lokaal hoogwaardige diensten leveren aan resellers en eindgebruikers. Het doel is om...