Veel .nl-website hebben beveiliging niet op orde

IT_beveiliging_iStock_000031294146Large

Een groot deel van de websites die eindigen op .nl vertoont ernstige beveiligingsrisico’s. In veel gevallen worden deze risico’s veroorzaakt door het niet of niet tijdig updaten van software. Dit maakt het voor hackers mogelijk in te breken op de website, deze over te nemen of data buit te maken.

Hiervoor waarschuwt SIDN, het bedrijf achter .nl. SIDN heeft een ‘passive vulnerability scan’ laten uitvoeren door Radically Open Security, een non-profit organisatie die de beveiliging van websites en computersystemen op de korrel neemt. De organisatie heeft tussen juli en oktober 2015 op basis van openbare bronnen 1.380 websites op het .nl-topleveldomein onderzocht. De scan toont aan dat veel zakelijke websites de digitale veiligheid niet op orde hebben, terwijl online aanwezigheid en online dienstverlening juist steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Radically Open Security stelt de passive scanning tool vrij beschikbaar op GitHub.

Meer over
Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.