Uniserver stops DDoS-aanvallen met Flowmon en NaWaS

Cloud hosting provider Uniserver controleert al zijn in- en uitgaande netwerkverkeer met een oplossing van Flowmon Networks. Hiermee wil het bedrijf geautomatiseerd DDoS-aanvallen tegenhouden en het uitgaande verkeer controleren op eventuele malware. De geïmplementeerde oplossing is geïntegreerd met de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas), die het mogelijk maakt dataverkeer ‘schoon te wassen’ van aanvalsverkeer.

Uniserver is een serviceprovider gespecialiseerd in managed hosting, shared hosting en Infrastructure as a Service (IaaS), met datacenters in Amsterdam en Maastricht Airport. Het bedrijf maakt gebruik van Flowmon DDoS Defender en Flowmon VA Collector. Deze oplossing maakt alle IPv4- en IPv6-communicatie inzichtelijk en detecteert verdacht netwerkverkeer. DDoS Defender biedt Uniserver ook de mogelijkheid inkomend verkeer geautomatiseerd door NaWas te laten schoonmaken en geeft toegang tot een reeks methodes om aanvallen tegen te houden.

DDoS Defender 3.0 van Flowmon Networks is in staat om aanvallen in minder dan 30 seconden te detecteren. De oplossing stuurt vervolgens een verkeersprofiel en verdedigingsadvies naar alle routers en beveiligingsapparatuur, via de inbegrepen BGP Flowspec technologie. Tegelijkertijd wordt de beheerder geïnformeerd over de gedetecteerde aanval en geïnitieerde verdediging.

Meer over
Lees ook
Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.