TrueCrypt heet voortaan CipherShed

ciphershed

TrueCrypt gaat voortaan onder de nieuwe naam 'CipherShed' door het leven. Het populaire encryptieprogramma is door de ontwikkelaars die werken aan een doorstart wegens juridische redenen van een nieuwe naam voorzien.

De encryptiesoftware wordt niet meer door de oorspronkelijke ontwikkelaars ondersteund. Thomas Bruderer en Joseph Doekbrijder, voormalig leden van de Zwitserse Piratenpartij, besloten daarop de tool verder te ontwikkelen. Hiervoor hebben zij de website TrueCrypt.ch in het leven geroepen. De naam van de tool levert echter problemen op. Zowel het gebruik van de term 'true' als de term 'crypt' is volgens Doekbrijder niet verstandig.

De tool gaat daarom voortaan door het leven als 'CipherShed'. De tool blijft over dezelfde functies beschikken als TrueCrypt. Met CipherShed willen de Zwitsers zeker stellen dat TrueCrypt voort blijft bestaan. De ontwikkelaars willen dat versleutelde TrueCrypt-bestanden beschikbaar blijven en de mogelijkheid creëren voor een nieuwe tool op basis van de officiële broncode, wat ook wel een fork wordt genoemd.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.