Trend Micro neemt HP TippingPoint over

Beveiligingsbedrijf Trend Micro neemt HP TippingPoint over, leverancier van next-generation intrustion prevention systemen en netwerkbeveiligingsoplossingen. De overname heeft een waarde van 300 miljoen dollar.

Als onderdeel van de overname neemt Trend Micro de beveiligingstechnologie en het intellectueel eigendom. Daarnaast krijgt het bedrijf toegang tot de zakelijke klantenkring van HP TippingPoint.

Businessunit gericht op netwerkbeveiliging

Trend Micro gaat de eigen en overgenomen assets combineren tot een nieuwe businessunit gericht op netwerkbeveiliging, die 3.500 enterprise-klanten moet gaan bedienen. Het bedrijf gaat zijn eigen netwerkbeveiligingstechnologie combineren met de technologie om inbraken op het netwerk te combineren van HP TippingPoint, waarin intrusion prevention is geïntegreerd. Hierdoor wil het bedrijf brede aanpak creëren om geavanceerde cyberaanvallen tegen te houden. Indien aanvallers toch het netwerk weten binnen te dringen kan de oplossing exploits binnen het netwerk die tot verdere schade kunnen leiden detecteren en mitigeren.

Trend Micro en TippingPoint werken al langer samen via een strategische partnership. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat HP en Trend Micro na de overname partners zullen blijven. De twee bedrijven gaan een strategische partnership vormen met TippingPoint rond de verkoop van oplossingen, managed services, OEM activiteiten, security intelligence, appbeveiliging en databeveiliging.

Meer over
Lees ook
Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Identityexpert Signicat neemt alle aandelen van de Britse antifraudespecialist Sphonic over voor een niet nader genoemd bedrag. Door de overname is Signicat straks nog beter in staat om banken en andere klanten te beschermen tegen financiële misdrijven zoals fraude en witwassen.

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp, gesteund door Main Capital Partners, kondigt de acquisitie aan van secure beveiligde communicatie specialist Cryptshare AG ("Cryptshare"), gevestigd in Duitsland.