Trend Micro neemt HP TippingPoint over

Beveiligingsbedrijf Trend Micro neemt HP TippingPoint over, leverancier van next-generation intrustion prevention systemen en netwerkbeveiligingsoplossingen. De overname heeft een waarde van 300 miljoen dollar.

Als onderdeel van de overname neemt Trend Micro de beveiligingstechnologie en het intellectueel eigendom. Daarnaast krijgt het bedrijf toegang tot de zakelijke klantenkring van HP TippingPoint.

Businessunit gericht op netwerkbeveiliging

Trend Micro gaat de eigen en overgenomen assets combineren tot een nieuwe businessunit gericht op netwerkbeveiliging, die 3.500 enterprise-klanten moet gaan bedienen. Het bedrijf gaat zijn eigen netwerkbeveiligingstechnologie combineren met de technologie om inbraken op het netwerk te combineren van HP TippingPoint, waarin intrusion prevention is geïntegreerd. Hierdoor wil het bedrijf brede aanpak creëren om geavanceerde cyberaanvallen tegen te houden. Indien aanvallers toch het netwerk weten binnen te dringen kan de oplossing exploits binnen het netwerk die tot verdere schade kunnen leiden detecteren en mitigeren.

Trend Micro en TippingPoint werken al langer samen via een strategische partnership. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat HP en Trend Micro na de overname partners zullen blijven. De twee bedrijven gaan een strategische partnership vormen met TippingPoint rond de verkoop van oplossingen, managed services, OEM activiteiten, security intelligence, appbeveiliging en databeveiliging.

Meer over
Lees ook
Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.