Target schikt voor 39,4 miljoen dollar met banken en kredietverleners

creditcard2

Target treft een schikking met banken en kredietverleners die door een datalek eind 2013 schade hebben geleden. De Amerikaanse retailer betaalt in totaal 39,4 miljoen dollar aan de partijen.

Eind 2013 werd Target doelwit van een groep cybercriminelen die malware wisten te plaatsen op de Point of Sales systemen van een flink aantal filialen van de keten. Hierdoor kwamen namen, e-mailadressen, woonadressen en kaartgegevens van zeker 70 miljoen klanten in handen van hackers. Zeker 40 miljoen creditcardgegevens zijn hierbij gestolen.

Banken en kredietverleners stellen door de datadiefstal bij Target forse schade te hebben opgelopen. Target sluit nu een schikking om verdere rechtszaken te voorkomen. Reuters meldt dat het bedrijf zo’n 20,25 miljoen dollar betaald aan banken en 19,11 miljoen dollar aan banken die creditcards van MasterCard verstrekken aan klanten. Eerder schikte Target al voor 67 miljoen dollar met banken die Visa kaarten verstrekken.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.