Target schikt voor 39,4 miljoen dollar met banken en kredietverleners

creditcard2

Target treft een schikking met banken en kredietverleners die door een datalek eind 2013 schade hebben geleden. De Amerikaanse retailer betaalt in totaal 39,4 miljoen dollar aan de partijen.

Eind 2013 werd Target doelwit van een groep cybercriminelen die malware wisten te plaatsen op de Point of Sales systemen van een flink aantal filialen van de keten. Hierdoor kwamen namen, e-mailadressen, woonadressen en kaartgegevens van zeker 70 miljoen klanten in handen van hackers. Zeker 40 miljoen creditcardgegevens zijn hierbij gestolen.

Banken en kredietverleners stellen door de datadiefstal bij Target forse schade te hebben opgelopen. Target sluit nu een schikking om verdere rechtszaken te voorkomen. Reuters meldt dat het bedrijf zo’n 20,25 miljoen dollar betaald aan banken en 19,11 miljoen dollar aan banken die creditcards van MasterCard verstrekken aan klanten. Eerder schikte Target al voor 67 miljoen dollar met banken die Visa kaarten verstrekken.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1