Syrische hackers proberen DNS van Facebook.com te wijzigen

hacker

De hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA) hebben in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd de Domain Name System (DNS)-instellingen van Facebook.com te wijzigen. De hackers wilde hierdoor bezoekers omleiden naar een eigen website. De aanval is tijdig ontdekt endoor de DNS-aanbieder afgeslagen.

Facebook maakt gebruik van de DNS-aanbieder MarktMonitor. De hackers wisten zichzelf toegang te geven tot een beheerderspaneel van het bedrijf en konden via deze web de DNS-instellingen van Facebook.com wijzigen. Het SEA meldt op Twitter dat het wijzigen van de instellingen is gelukt, maar te veel tijd in beslag heeft genomen. Hierdoor is de cyberaanval opgemerkt door MarktMonitor, die de aanval vervolgens wist af te slaan.

De aanval is opgemerkt door beveiligingsonderzoeker Graham Cluley, die dieper in de zaak is gedoken. MarktMonitor blijkt direct actie te hebben ondernomen om toekomstige aanvallen te voorkomen. Het beheerderspaneel waar het SEA toegang tot heeft verkregen is direct offline gehaald.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.