SURFnet voegt encryptie toe aan SURFfilesender

encryptie

SURFnet maakt bekend de SURFfilesender te hebben voorzien van encryptie. Gebruikers kunnen hierdoor voortaan bestanden versleuteld versturen.

SURFfilesender is gericht op universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en UMC’s. De oplossing biedt gebruikers binnen deze organisaties de mogelijkheid grote databestanden te versturen. De toevoeging van encryptie zorgt dat de tool ook gebruik kan worden om op een beveiligde manier onderzoeksdata en privacygevoelige bestanden te versturen.

Ontsleutelen via aparte sleutel

Indien gekozen wordt encryptie toe te passen versturen gebruikers wordt een ‘sleutel’ naar de ontvanger verstuurd via een tweede kanaal, wat telefonisch kan zijn of via sms. De ontvanger voert deze sleutel in om het bestand te ontsleutelen en te downloaden. De verzender bepaalt dus zelf wie toegang heeft tot de verzonden data.

Instellingen die van de SURFfilesender gebruik willen maken kunnen een licentie aanvragen via SURFmarket. De geüploade bestanden worden maximaal 21 dagen bewaard op Nederlandse servers. SURFfilesender is gekoppeld aan SURFconext, de beveiligde infrastructuur waarin gebruikers inloggen met hun instellingsaccount. Gastgebruik is mogelijk, zodat bestanden ook veilig uitgewisseld kunnen worden met onderzoekers of medewerkers die geen licentie hebben of personen buiten de doelgroep.

Lees ook
Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.