Spotify reset wachtwoorden van gebruikers

De muziekstreamingdienst Spotify heeft de wachtwoorden van verschillende gebruikers uit voorzorg gereset. Het gaat om gebruikers die op Spotify een wachtwoord gebruiken dat tijdens datalekken op andere websites is uitgelekt.

Meerdere Spotify gebruikers melden op Twitter van Spotify een e-mail te hebben ontvangen waarin zij op de hoogte worden gesteld van de maatregel. Het zou gaan om een preventieve maatregel, die uitsluitend bedoeld is om misbruik van wachtwoorden die bij andere diensten zijn buitgemaakt tegen te gaan. Spotify benadrukt in de e-mail niet gehackt te zijn en dat de data van klanten veilig zijn.

Spotify wil niet zeggen waarom het bedrijf juist nu beslist de wachtwoorden van klanten te resetten en welk datalek hiervoor de directe aanleiding was. Deze week lekte echter accountgegevens van 60 miljoen Dropbox gebruikers uit op internet. Deze gegevens zouden afkomstig zijn uit 2012 en dus flink verouderd zijn. Veel gebruikers veranderen hun wachtwoorden echter zelden tot nooit, waardoor ook deze verouderde data beveiligingsrisico’s kan opleveren.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Beyond Identity: 41 procent werknemers deelt wachtwoorden met collega’s

Beyond Identity: 41 procent werknemers deelt wachtwoorden met collega’s

Beyond Identity, leverancier van passwordless oplossingen voor identiteitsbeheer, heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van wachtwoorden op het werk. Meer dan duizend werknemers zijn aan de tand gevoeld over welke manieren zij gebruiken om wachtwoorden te onthouden en met wie en hoe zij wachtwoorden van zakelijke accounts delen.

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Beyond Identity waarschuwt: kans op gelekte wachtwoorden neemt snel toe

Beyond Identity, leverancier van wachtwoordloze oplossingen voor identiteitsbeheer, waarschuwt voor toenemende kans op gelekte wachtwoorden, waardoor cybercriminelen eenvoudig toegang tot bedrijfsgegevens krijgen.