SoftBank steekt 100 miljoen dollar in AI security startup Cybereason

SoftBank investeert 100 miljoen dollar in Cybereason. Deze security startup zet kunstmatige intelligentie (AI) in om inbraken op bedrijfsnetwerken sneller op te sporen.

Dit meldt een anonieme bron tegenover Bloomberg. Cybereason is een Israëlisch bedrijf dat is opgezet door enkele voormalig leden van de Israëlische militaire inlichtingendienst Unit 8200. Door AI in te zetten om aanvallers op te sporen kan de technologie van Cybereason cyberaanvallen sneller detecteren. Dit is volgens Chief Executive officer Lior Div noodzakelijk, aangezien cybercriminelen steeds agressiever en behendiger te werk gaan.

100 miljoen dollar

De 100 miljoen dollar die SoftBank in Cybereason investeert is afkomstig uit eigen zak, en niet van het Vision Fund. Bij dit eind 2016 aangekondigde investeringsfonds ter waarde van 93 miljard dollar zijn onder andere Apple, Qualcomm en het Saudi-Arabische Public Investment Fund betrokken.

Cybereason is overigens zeker niet het enige bedrijf dat werkt aan oplossingen waarbij AI wordt ingezet om cyberaanvallen en -aanvallers te detecteren. Zo werken ook het Britse Darktrace, het Amerikaanse Cylance en het Israëlische Hexadite aan dergelijke oplossingen.

Lees ook
Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys voorspelt meer werkdruk en minder budget voor CISO’s in 2024

Qualys publiceert de voorspellingen voor 2024. Volgens Paul Baird, Field Chief Technical Security Officer van Qualys, moeten CISO’s volgend jaar meer doen met minder. “Zij willen dit mogelijk maken door IT-beveiligingsoplossingen te consolideren en door automatisering te introduceren in hun teams, maar ze willen daarbij wel de verwachtingen van AI1

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.