Snapchat gaat gebruik van third party apps ontmoedigen

snapchatlogo

De populaire chatdienst Snapchat gaat gebruikers waarschuwen apps van derden niet te gebruiken. Met Snapchat kunnen foto’s worden verstuurd die slechts eenmaal kunnen worden geopend. Het bedrijf stelt dat de meeste Snapchatters niets zullen merken van de wijzigingen in het beleid van het bedrijf.

Gebruikers van third party apps krijgen van Snapchat een notificatie waarin gevraagd wordt de app niet langer te gebruiken en het wachtwoord van Snapchat te veranderen. Het bedrijf lijkt met de aankondiging te reageren op een incident in oktober, waarin veel Snapchat-foto’s uitlekte via Snapsaved. Snapsaved was een dienst van een derde partij waarmee gebruikers Snapchat-foto’s konden opslaan.

“We genieten van de manieren waarop ontwikkelaars hebben geprobeerd Snapchat te verbeteren. Helaas bouwen sommige ontwikkelaars diensten die Snapchatters misleiden en hun account in gevaar brengen”, schrijft Snapchat in een blogpost. “We willen dit in onze community voorkomen. Vandaag vandaag gaan we Snapchatters daarom waarschuwen als wij detecteren dat zij mogelijk een third party app gebruiken en vragen deze Snapchatters hun wachtwoord te veranderen en de dienst niet langer te gebruiken.”

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

Er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Cisco IOS XE. De kwetsbaarheid is bekend onder het kenmerk CVE-2023-20198. Deze Cisco-kwetsbaarheid krijgt een CVSS score van 10.0 en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beoordeelt de kwetsbaarheid als ‘High/High’. Dit betekent dat dit een zeer kritieke kwetsbaarheid is waarbij zowel de kans op1