Silent Circle lanceert belbundel voor versleutelde telefoongesprekken

encryptie

Wie zeker wil stellen dat zijn of haar telefoongesprekken niet worden afgeluisterd kan nu kiezen voor het 'Global Encrypted Calling Plan' van Silent Circle. Deze belbundel stelt gebruikers in staat versleutelde telefoongesprekken te voeren met mensen in 79 verschillende landen.

Telefoongesprekken via Silent Circle worden digitaal verzonden, wat vergelijkbaar is met Skype. Dit is dan ook de grootste concurrent van Silent Circle's Global Encrypted Calling Plan. Skype krijgt er in de blogpost waarin de belbundel wordt aangekondigd dan ook flink van langs. Mike Janke, mede-oprichter van Silent Circle, stelt dat Skype een 'aftap-vriendelijke communicatietool' is. Janke stelt dat veel bedrijven in de Fortune 1000-lijst het gebruik van Skype vandaag de dag niet meer toestaan.

Veilig alternatief voor Skype

Met zijn nieuwe belbundel wil Silent Circle een veilig alternatief bieden voor Skype. Alle gesprekken die een gebruiker via de bundel van Silent Circle voert worden versleuteld. Indien het gesprek wordt gevoerd met een andere Silent Circle-abonnee is het volledig gesprek van abonnee tot abonee versleuteld. Belt een abonnee echter met een niet-abonnee? Dan is het gesprek versleuteld tot het Public Switch Telephone Network (PSTN-netwerk) van een land. De weg die de data aflegt vanaf dit netwerk naar de niet-abonnee is dus niet versleuteld.

Silent Circle probeert gebruikers naast encryptie ook met prijzen te lokken. Het bedrijf stelt dat zijn belbundels tot 50% goedkoper zijn dan veel van de bestaande belbundels van telecomproviders. Tegelijkertijd biedt Silent Circle volgens Janke dekking in 45 extra landen waarin deze telco's geen dekking hebben.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.