Saskia Meeuwessen per 1 mei algemeen directeur ITvitae

ITvitae-Peter van Hofweegen_Saskia Meeuwesse_Frans de Bie_P1010649-600400

ITvitae benoemt per 1 mei Saskia Meeuwessen (49) als algemeen directeur. Ruim zeven jaar na de oprichting door sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen, is het bedrijf toe aan de volgende stap. Saskia Meeuwessen heeft ruime ervaring opgedaan in de ICT waarvan meest recent in de rol van directeur consulting bij Ordina.

Betere aansluiting op arbeidsmarkt

Met haar benoeming wil ITvitae een nog betere aansluiting met de arbeidsmarkt en directer inspelen op de ICT-behoeften van bedrijven. Zo kan er meer impact gecreëerd worden door verdere groei van de ICT-opleidingen, coaching en bemiddeling voor kandidaten met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid.

Voor Meeuwessen gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. In deze functie kan ze haar ruime commerciële ICT-ervaring samen met de huidige ITvitae directie inzetten voor het bereiken van social impact in het leven van mensen die vanwege autisme of hoogbegaafdheid aan de zijlijn zijn komen te staan. Ruim 60% van de kandidaten die bij ITvitae een ICT-opleiding volgt, is eerder uitgevallen tijdens hun hbo- of wo-studie omdat er in het reguliere onderwijs onvoldoende rekening met hen werd gehouden. Een groot deel daarvan verdwijnt vervolgens van de radar en komt zonder perspectief in een uitkeringssituatie terecht. Verkwisting van kansrijk intellect en veel onnodig leed vindt ITvitae.

Opleiden en naar duurzaam werk bemiddelen

ITvitae heeft ruim 375 kandidaten opgeleid en naar duurzaam werk bemiddeld voor de ICT-specialisaties cyber security, data science, data engineering, ICT-Beveiligingstechniek en software development. De maatschappelijke en financiële impact is enorm. Om de financiële impact inzichtelijk te maken heeft UWV afgelopen maart een berekening gedaan met een steekproef van 21 UWV-kandidaten die dankzij ITvitae zijn opgeleid en duurzaam aan het werk zijn. Alleen al voor deze 21 kandidaten komt de schadelastbeperking uit op ruim 6 miljoen euro.

ITvitae wil met de komst van Saskia Meeuwessen de komende jaren het aantal op te leiden en te bemiddelen kandidaten verdubbelen en meer focussen op personen die uitvallen of dreigen uit te vallen in hun huidige werkomgeving. ITvitae coacht en begeleidt ook deze doelgroep naar duurzaam werk.

Lees ook
Wireshark Training April 2024

Wireshark Training April 2024

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van Wireshark Foundation en SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande training in Amsterdam/Hoofddorp

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Wireshark WiFi trainingmet gratis AI-Driven WiFi Automation (twv € 3700)

Als onderdeel van de Wireshark University WiFi training levert SCOS Training te Hoofddorp de next-generation AI-driven Wi-Fi Automation van Wyebot Inc., twv. € 3700. Het product Wireless Intelligence Platform WIP™ levert prestatie- en betrouwbaarheidsoptimalisatie van Wi-Fi-netwerken aan IT-organisaties over de hele wereld.

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

SCOS Training trainingen in Amsterdam/Hoofddorp

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van de Wireshark Foundation en de SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande trainingen in Amsterdam/Hoofddorp.